Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Inloggen

 • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

KPN en Adyen hard onderuit in lagere AEX

Reacties

13 Posts
| Omlaag ↓
 1. forum rang 4 FlashHenk 23 februari 2021 10:53
  "KPN stond onder druk door het nieuws dat een grootaandeelhouder van het bedrijf een obligatielening gaat uitgeven, die kan worden omgezet in aandelen van het telecombedrijf."

  Dit begrijp ik niet. Een derde partij kan geen nieuwe aandelen uitgeven dus moet het om bestaande aandelen gaan. Er treedt dus geen verwatering op maar de koers gaat door het putje? De logica ontgaat me in het geheel.
 2. barondehuile 23 februari 2021 11:22
  Het moest er van komen uiteraard. Adyen is 10x over de kop en het kuddevolk wordt de komende jaren dan ook afgestraft.
  Wat er is gebeurd? Gedurende de laatste 18 maanden hebben grootaandeelhouders aan elkaar verkocht tegen steeds hogere prijzen. Dat kan bij een laag volume eenvoudig. Niet ethisch, maar wat doe je er aan. Het volume lijkt dan redelijk, maar is in feite nihil, omdat dezelfde aandelen een dag later weer de andere kant uitgaan. De enkeling (het kuddedier) die koopt, koopt op een veel te hoge koers. En nu vindt een van de aandeelhouders het genoeg en probeert zijn hele bezit te verkopen in een wholesale. Dat doet de Adyen bubbel barsten; er wordt nog tegengestribbeld, maar onomkoombaar. Op zich een goed bedrijf, maar volledig gebubbled. Het beste wat je nu kunt doen is verkopen, dan heb je nog iets terug of wellicht zelfs winst. Helaas zal het voor sommige particulieren een verlies gaan betekenen, zoals altijd met kuddedieren op de aandelenmarkt.het geval is. En wie het langst blijft zitten het meest. Bitcoin is er ook zo een. Fundamenteel blijven kijken. Kijk vooral naar de afgestrafte aandelen, zoals energie aandelen, doe je werk, realiseer dat alles weer normaal wordt en dat zaken zoals olieprijzen straks weer een overshoot laten zien, want het verhaal herhaalt zich. Zoals althijd..
 3. forum rang 4 Felix07 23 februari 2021 11:34
  quote:

  pietje-2005 schreef op 23 februari 2021 11:28:


  Ja, als een aandeelhouder voor een miljard winst neemt, doet dat wat met de gedachten bij andere fondsen ?


  Ja, ik snap het wel, maar die aandeelhouder moet ook gewoon belasting betalen, en voor zover ik weet accepteert de fiscus geen aandelen Adyen als betaling. Het is dus niet meer dan normaal dat een groot-aandeelhouder af en toe verkoopt. Zeker een bedrijf dat geen dividend betaalt.
 4. Gijs T 23 februari 2021 12:13
  quote:

  Felix07 schreef op 23 februari 2021 11:34:


  [...]

  Ja, ik snap het wel, maar die aandeelhouder moet ook gewoon belasting betalen, en voor zover ik weet accepteert de fiscus geen aandelen Adyen als betaling. Het is dus niet meer dan normaal dat een groot-aandeelhouder af en toe verkoopt. Zeker een bedrijf dat geen dividend betaalt.


  Idd ook grootaandeelhouders mogen af en toe wat verkopen.
  Maar om dan in een klap voor 968 miljoen euro te verkopen?

  En dat die opbrengst bestemd zou zijn om belasting te betalen geloof ik niet.
  Bijna een miljard belasting op een doordeweekse dinsdag is........nl. best veel.
13 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Gerelateerde instrumenten

 1. AEX 17 sep
  789,49
  -1,09% -8,66
 2. 2,757
  -0,65% -0,018

Dagelijkse nieuwsbrief

Ja, ik wil elke dag de laatste kooptips en analyses van verschillende aandelen ontvangen.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links