Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Inloggen

 • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

Huizenprijzen stegen in januari het meest in ruim twee jaar

Reacties

14 Posts
| Omlaag ↓
 1. Homesweethome 22 februari 2021 08:38
  quote:

  createmonnie schreef op 22 februari 2021 08:21:


  Hou ook in de gaten hoeveel wanbetalers er zijn. Steeds meer huishoudens hebben moeite met het betalen van hun hypotheek.


  Ik lees hier nergens iets over. Waar haal je deze info vandaan ? Dat het er meer als “normaal” zouden zijn...
 2. forum rang 4 Red_ 22 februari 2021 08:43
  quote:

  Mike007 schreef op 22 februari 2021 08:38:


  [...]

  Ik lees hier nergens iets over. Waar haal je deze info vandaan ? Dat het er meer als “normaal” zouden zijn...


  Lees het rapport van ABN over hoeveel uitstel ze van betalingen al hebben gegeven. Gigantisch veel, terwijl de echte klap nog moet komen.
 3. Pensioen in zicht 22 februari 2021 09:19
  quote:

  Jean Claude du Balzac schreef op 22 februari 2021 08:56:


  Jammer dat onze bestuurders niets van de vorige crisis hebben geleerd.....


  Weet je wat een oplossing is,

  Als we nu 90 AAA hypotheken samenvoegen met 5 B en 5 C hypotheken
  Dan valt het nog net binnen de AAA risicogroep en die verkopen wij dan door en dan zijn wij van het risico van de B en c hypotheken af.

  Wat kan er mis gaan? !

  ;-)

 4. StoplossBurner 22 februari 2021 09:22
  quote:

  Japio_ schreef op 22 februari 2021 07:22:


  De snelheid waarmee woningen worden verkocht is hier nog steeds ongekend, om mij heen is alles binnen 10 dagen verkocht.


  Hier in Brabant worden veel huizen al onderhands verkocht en komen die niet eens meer op Funda. Overheidsbeleid is de laatste 8 a 10 jaar sterk gericht op het verhogen van de prijzen van vastgoed door leennormen te verruimen en vastgoed als investering te promoten door de relatief lage belasting die er op rust bij het hebben van meerdere woningen.
 5. Banana 22 februari 2021 13:03
  Steeds hoger wordende huurprijzen en steeds hoger wordende huizenverkoopprijzen vormen een vicieuze cirkel.
  Hogere huurprijzen zorgen dat huizen aantrekkelijker worden om op te kopen, wat op te knappen en duurder te verhuren. Mensen moeten toch ergens wonen en derhalve worden hogere huurprijzen toch betaald. Kopen is voor meeste mensen geen optie meer. Men kan ook elders goedkoper huren maar dan zitten ze bijvoorbeeld 2 uur van hun werk verwijderd. Dat het lucratieve bussiness is, weet zelfs een prins . Maar ook buitenlandse beleggers zoals Black Rock weten het en roeren in d3 markt met hun miljarden. De lage rente helpt nog een keer want er wordt steeds vergeleken: is kopen goedkoper dan huren.
  Een appartement van 50m2 kost al meer dan 1000 euro,per maand huur. Voor vele mensen slaat de huur al een behoorlijk gat in de netto inkomsten en blijft er weinig over, over rat race gesproken.
  Maar de politiek denkt alleen aan meer bouwen of geld erin pompen. Maar het systeem is een vicieuze cirkel en het niet doorbreken is de oorzaak dat het scheef gaat. In vele landen is het zo dat bij oververhitting, men regels instelt om deze tegen te gaan. De overdracht belasting van 8% is een lachertje. Geen bezwaar om die te betalen.
  Beter is een boete als men een woning koopt en niet zelf bewoont en verkoopt binnen 3 jaar. Woningen zouden er zijn om te wonen en niet te beleggen of te speculeren. Dat zou Nederland moeten erkennen. Dat wonen een primaire levensbehoefte is, net als eten of drinken. Stel dat eten wordt opgekocht door enkele maatschapppijen en weer duurder verkocht wordt alleen omdat er schaarste heerst en men moet toch eten.
  Ook huurprijs zou aan banden moeten en niet jarenlang stijgen.
  Huuropbrengsten van bezitters van meer dan 2 huizen , of dit nou personen zijn of bedrijven, zouden deze inkomsten gewoon in box 1 moeten betalen. Hoezo? Het zijn toch ook gewoon inkomsten? De euro’s die van de huuropbrengsten komen zijn fysiek toch gewoon net als de euro’s die jij en ik verdienen met werken?
14 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Dagelijkse nieuwsbrief

Ja, ik wil elke dag de laatste kooptips en analyses van verschillende aandelen ontvangen.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links