Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Inloggen

  • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

'Britten willen import Europees mineraalwater aan banden leggen'

LONDEN (ANP/RTR) - Groot-Brittannië denkt er over de import van Europees mineraalwater aan banden te leggen, als revanche voor de Europese importbeperkingen voor schaaldieren. Dat meldt de Britse krant The Telegraph, die spreekt van een 'mineraalwateroorlog'.

Ook andere voedingsmiddelen zouden volgens de krant als drukmiddel kunnen worden gebruikt, zoals pootaardappelen.

De Europese Unie heeft strenge regels voor de import van vis en schaaldieren vanuit 'derde landen'. Sinds de brexit en het aflopen van de overgangsperiode eind vorig jaar is het Verenigd Koninkrijk zo'n land. Om schaaldieren te mogen importeren moeten die worden schoongemaakt door middel van een speciaal proces. De Britse visserij zegt dat er te weinig tanks zijn om alle schaaldieren te kunnen reinigen en dat het proces bovendien tijd kost, waardoor de import minder opbrengt.

De Britse regering maakt ook noodsteun beschikbaar voor meer bedrijven in de visserijsector. Daardoor komen ook bedrijven die vissen of schaaldieren zoals oesters en mossels vangen of kweken in aanmerking voor de extra steun. Die is nodig omdat de bedrijven last hebben van de exportperikelen sinds de brexit, maar ook omdat er minder vraag is tijdens de coronacrisis.

"Onze vissers vormen het hart van veel van onze kustgemeenschappen", liet milieuminister George Eustice weten. "We erkennen de impact die het coronavirus en het einde van de overgangsperiode op hen hebben gehad."

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Danone

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Danone

59,700 09:02
+0,290 +0,49%

Dagelijkse nieuwsbrief

Ja, ik wil elke dag de laatste kooptips en analyses van verschillende aandelen ontvangen.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links