Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Inloggen

 • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

Walmart sleept Wall Street mee de min in

Walmart sleept Wall Street mee de min in

NEW YORK (ANP) - Winkelketen Walmart leidde donderdag de verliezers op de Amerikaanse aandelenbeurs. Het grootste winkelconcern ter wereld boekte vorig jaar een recordomzet, maar analisten hadden op meer gerekend. Zij zijn bang dat de sterke winkelverkopen die deze week over januari gemeld werden niet voldoende zijn om de mindere verkopen in november en december in te lopen. Walmart leverde 6,2 procent in.

Ook waren er tegenvallende cijfers over het aantal uitkeringsaanvragen dat vorige week in de Verenigde Staten werd ingediend. Dat steeg onverwacht weer en daarmee werd duidelijk dat er nog altijd veel ontslagen vallen.

De Dow-Jonesindex ging 0,7 procent omlaag tot 31.396 punten. De breed samengestelde S&P 500 daalde 0,8 procent tot 3900 punten en techbeurs Nasdaq ging 1 procent omlaag, naar 13.837 punten.

Marriott

Hotelketen Marriott haalde door sluitingen van hotels in verschillende landen en verdere reisbeperkingen een slechter dan verwacht resultaat in het slotkwartaal van 2020. Het aandeel daalde 0,1 procent.

Bioscoopketen AMC ging juist 4,7 procent omhoog na een gerucht dat techbedrijf Amazon (min 0,3 procent) die onderneming zou willen overnemen. Verder werd ook opnieuw gepraat in het Amerikaanse Congres over de Reddit-beleggers die eerder dit jaar de koers van AMC en gameswinkelketen GameStop (plus 2,1 procent) de hoogte in dreven.

Facebook

Facebook werd 1,6 procent lager gezet nadat het socialemediabedrijf het in Australië onmogelijk had gemaakt om naar nieuwsberichten te linken. Facebook deed dat uit protest tegen een wet die bepaalt dat bedrijven die linken naar nieuws de makers van dat nieuws daarvoor moeten betalen. Ook Google was het eerder niet eens met die wet.

De euro was 1,2072 dollar waard, tegen 1,2035 dollar een dag eerder. Een vat Amerikaanse olie werd 0,2 procent duurder op 61,23 dollar. Brentolie steeg 0,1 procent in prijs, tot 64,40 dollar per vat.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
NY-DJ-Industrial Avg
Walmart

Gerelateerd

Reacties

2 Posts
| Omlaag ↓
 1. forum rang 4 createmonnie 18 februari 2021 17:22
  Analisten anno 2020
  "stijging door hoop coronavaccine, hoop door sterk herstel economie, hoop op buitenaards leven.."

  "daling door de kou in Texas" "daling door angst van de snelle stijging" "adempauze van de beurs"

  Morgen hebben we weer te maken met een stijging
  "stijging door hoop op werkende verwarming in Texas."

  Wie neemt dit nog serieus...
2 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Gerelateerde instrumenten

 1. 0,00
  0,00% 0,00
 2. Walmart 17 sep
  144,730
  -0,21% -0,300

Dagelijkse nieuwsbrief

Ja, ik wil elke dag de laatste kooptips en analyses van verschillende aandelen ontvangen.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links