Van beleggers
voor beleggers
desktop iconOne Monitor

Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Mercedes-moederbedrijf Daimler rekent op herstel in 2021

STUTTGART (ANP) - Het Duitse autoconcern Daimler, moederbedrijf van Mercedes-Benz, denkt dat de prestaties dit jaar sterk zullen verbeteren dankzij het economisch herstel van de coronacrisis. Topman Ola Kallenius verwacht dat de verkopen, omzet en winstgevendheid dit jaar "aanzienlijk" hoger zullen uitvallen dan in 2020.

Vorig jaar zag Daimler de omzet met 11 procent dalen tot 154,3 miljard euro, terwijl de verkoop van personenauto's en commerciële voertuigen met 15 procent kromp tot in totaal ruim 2,8 miljoen stuks vanwege de crisis. Dankzij omvangrijke kostenbesparingen wist Daimler de winst voor belastingen te verhogen tot 6,6 miljard euro.

Onlangs werd nog bekend dat Daimler zijn truck- en busdivisie gaat afsplitsen. Het onderdeel dat wereldwijd meer dan 35 locaties en 100.000 werknemers telt, heeft zeven merken in zijn portfolio, waaronder Mercedes-Benz-trucks, Sestra, Western Start en Freightliner Trucks. Het bedrijf moet voor het einde van dit jaar dan een eigen notering aan de beurs van Frankfurt krijgen.

Met het op eigen benen zetten van het onderdeel volgt Daimler het voorbeeld van Volkswagen, dat truck- en busdochter Traton, met merken als Scania en MAN, eerder al op eigen benen zette.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Daimler
DAIMLER AG NA O.N.

Gerelateerd

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
1 Post
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Gerelateerde instrumenten

  1. Daimler 72,110 05 mei
    -0,300
    -0,41%
  2. DAIMLER AG 72,170 05 mei
    +2,070
    +2,95%
 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare