Van beleggers
voor beleggers
desktop iconOne Monitor

Inloggen

 • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

Grote verzekeraars ASR en NN Group pareren impact coronacrisis

UTRECHT (ANP) - De grote Nederlandse verzekeraars ASR en NN Group, bekend van Nationale-Nederlanden, hebben de impact van de coronacrisis afgelopen jaar kunnen pareren. Op sommige verzekeringen nam hun schadelast weliswaar toe door de virusuitbraak, maar door alle lockdowns waren ze minder geld kwijt aan claims voor bijvoorbeeld auto- en brandverzekeringen.

ASR merkte wel dat de schadelast bij de arbeidsongeschiktheidsverzekeringen toenam. Het ziekteverzuim liep op en dat kwam niet alleen doordat mensen besmet raakten met het coronavirus. Ook duurde het langer voordat verzekerden met andere klachten weer aan het werk gingen. ASR-bestuursvoorzitter Jos Baeten wijt dit aan de psychische impact van de pandemie. Die moet volgens hem niet worden onderschat.

De verzekeraar, met merken als Ditzo en De Amersfoortse, gaat komende tijd voor 75 miljoen euro aan eigen aandelen inkopen. Dat betekent dat de aandeelhouders worden beloond. Door aandelen in te kopen zijn er minder effecten verhandelbaar en neemt de waarde van de stukken van de aandeelhouders toe.

Minder winst

Onder de streep hield ASR met 657 miljoen euro wel bijna een derde minder winst over. Dat kwam onder meer door lagere beleggingsopbrengsten te midden van alle onrust op de financiële markten. Ook speelde mee dat in het voorgaande jaar, waarmee wordt vergeleken, nog werd geprofiteerd van een eenmalige boekwinst op de aankoop van branchegenoot Loyalis.

NN zag de nettowinst slechts met zo'n 3 procent terugvallen tot 1,9 miljard euro. Topman David Knibbe wijst erop dat het concern goede zaken bleef doen met de verkoop van verzekeringen in andere landen. Hij is ook positief over het groeiperspectief in bijvoorbeeld Europa en Japan.

NN moest afgelopen jaar vanwege de crisis ook aan klanten uitstel verlenen bij het betalen van verzekeringspremies en hypotheken, omdat ze in financiële moeilijkheden zaten. Maar het bedrijf voelt zich over de gehele linie sterk genoeg om aan een nieuw aandeleninkoopprogramma te beginnen ter waarde van 250 miljoen euro.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
ASR Nederland 100% zegt kopen 1 stemmen
NN Group 100% zegt kopen 1 stemmen

Gerelateerd

Reacties

2 Posts
| Omlaag ↓
2 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Gerelateerde instrumenten

 1. ASR Nederland 33,340 17:35
  +0,240
  +0,73%
 2. NN Group 40,160 17:39
  +0,160
  +0,40%

Dagelijkse nieuwsbrief

Ja, ik wil elke dag de laatste kooptips en analyses van verschillende aandelen ontvangen.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links