Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Trustpilot haalt ruim 2 miljoen valse reviews uit de lucht

KOPENHAGEN (ANP) - Reviewplatform Trustpilot heeft vorig jaar 2,2 miljoen beoordelingen verwijderd omdat deze nep waren. Dat komt neer op bijna 6 procent van alle beoordelingen op het platform. Het is voor het eerst dat het Deense bedrijf deze cijfers bekendmaakte.

Volgens Trustpilot ligt de 'review-industrie' onder een vergrootglas. De Britse zender BBC maakte onlangs bekend dat valse beoordelingen voor plaatsing op grote e-commerceplatforms in bulk te koop zijn.

Van de beoordelingen die nep waren zijn er ruim 1,5 miljoen automatisch verwijderd met behulp van geautomatiseerde fraudedetectiesoftware. Daarnaast gaat het om dik 659.000 reviews die handmatig offline werden gehaald.

Bedrijven hebben vorig jaar bij Trustpilot ruim 469.000 verdachte reviews gerapporteerd, waarvan na een beoordeling 62 procent uit de lucht is gehaald. Van de dik 88.000 reviews die door consumenten werden aangegeven, werd na toetsing 12 procent offline gehaald.

Op Trustpilot staan wereldwijd meer dan 120 miljoen reviews over producten en bedrijven op ruim 530.000 verschillende bedrijfsdomeinen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

3 Posts
| Omlaag ↓
  1. Shortputty 18 februari 2021 16:46
    Het concept Trustpilot is per definitie ruk. Als iemand besluit een review over een bedrijf te schrijven dan sta je daar ineens met die ene review. En als die review je niet bevalt dan zit er niets anders op dan een abonnement bij Trustpilot te nemen om actief mensen te benaderen om iets te schrijven over je bedrijf. Zowiezo is de afdeling marketing best agressief in het benaderen van bedrijven.
3 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links