Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

'Coronacrisis en andere problemen drukken jaarcijfers bouwer BAM'

'Coronacrisis en andere problemen drukken jaarcijfers bouwer BAM'

BUNNIK (ANP) - Bouwconcern BAM, dat flink te lijden heeft gehad onder zowel de coronacrisis als de stikstofproblematiek en andere problemen, komt donderdag met zijn jaarcijfers. Waarschijnlijk gaat er een nettoverlies van meer dan 100 miljoen euro in de boeken, voorzien analisten in doorsnee. Het grootste bouwbedrijf van Nederland kondigde vorig jaar al een grote reorganisatie aan om kosten te besparen. Hoeveel banen in Nederland verloren gaan, is nog niet bekend.

BAM wil jaarlijks 100 miljoen euro aan kosten gaan besparen. Daarbij zouden in heel Europa ruim 1200 banen verloren gaan. Mogelijk komt BAM met meer details over deze ingreep.

Het bouwbedrijf uit Bunnik wordt al langer geplaagd door tegenvallende resultaten. Zo moest het concern in het verleden telkens fors afschrijven op probleemprojecten, zoals de zeesluis in IJmuiden. Ook kostte de aanleg van een metrolijn in de Duitse stad Keulen het bouwbedrijf 36 miljoen euro. Daarnaast verstoorden de tijdelijke lockdowns de werkzaamheden op de bouwplaats, wat de resultaten flink raakte.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
BAM

Gerelateerd

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
1 Post
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

BAM Groep Koninklijke 2,156 22 apr
0,000
0,00%
 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare