Van beleggers
voor beleggers
desktop iconOne Monitor

Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Superbelegger Buffett geeft aandelen Verizon en Chevron impuls

NEW YORK (ANP) - De aandelen van olie- en gasconcern Chevron en van telecomconcern Verizon Communications behoorden woensdag bij de opening op Wall Street tot de opvallendste stijgers. De fondsen profiteerden van het nieuws dat superbelegger Warren Buffett met zijn investeringsvehikel Berkshire Hathaway een aanzienlijk belang nam.

Verizon won bij opening meer dan 3 procent. Buffett vergrootte zijn belang in het concern door voor 8 miljard dollar aan aandelen in te kopen in het slotkwartaal van 2020. Daarmee werd het concern een van de belangrijkste investeringen van Berkshire. Ook de investering in Chevron was aanzienlijk. Dat aandeel won in de vroege handel eveneens zo'n 3 procent.

Verder verlaagde Buffett zijn belang in Apple. Het techconcern verloor bijna 1 procent. Dat kwam ook doordat de maker van het populaire computerspel Fortnite zijn ruzie met Apple naar Europa verplaatste. Epic Games heeft een officiële klacht tegen de iPhonemaker ingediend bij de Europese Commissie over een betalingssysteem.

Garmin

Hilton Worldwide ging een kleine 3 procent omlaag na cijfers. Het hotelbedrijf sloot het slotkwartaal van 2020 af met een verlies. Daarbij kwam de omzet ook lager uit dan waar kenners in doorsnee rekening mee hielden. Navigatiedienstverlener Garmin verloor 0,5 procent na resultaten.

De aandacht ging verder ook uit naar de winkelverkopen in de VS. Die stegen in januari het sterkst in zeven maanden, geholpen door nieuwe steunmaatregelen voor huishoudens van de overheid tegen de coronacrisis. Dat nieuws kon niet voorkomen dat de belangrijkste beursgraadmeters in New York wat omlaag gingen. De Dow-Jonesindex verloor 0,1 procent tot 31.497 punten. De brede S&P 500 leverde 0,4 procent in op 3917 punten en techbeurs Nasdaq speelde 0,8 procent kwijt tot 13.941 punten.

Vir Biotechnology won bijna 7 procent aan beurswaarde. De biotechnoloog maakte bekend dat een samenwerking met farmaceut GlaxoSmithKline zal worden uitgebreid om therapieën voor andere ziekten dan Covid-19 te onderzoeken. Het Canadese e-commercebedrijf Shopify zakte zo'n 7 procent na cijfers.

Justitie in de VS kondigde verder aan meer informatie te willen met betrekking tot de overname van zakelijke berichtendienst Slack door Salesforce.com. Die deal, goed voor zo'n 27,7 miljard dollar, moet tegen de zomer zijn afgerond. Het aandeel Slack verloor dik 2 procent.

De euro stond op 1,2042 dollar, tegenover 1,2107 dollar een dag eerder. Een vat Amerikaanse olie kostte 0,4 procent minder op 59,83 dollar. Brentolie klom 0,1 procent in prijs tot 63,41 dollar.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Chevron Corp
Verizon Communications

Gerelateerd

Reacties

3 Posts
| Omlaag ↓
3 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Gerelateerde instrumenten

  1. Chevron Corp 109,570 10 mei
    -0,450
    -0,41%
  2. Verizon Communications 59,520 10 mei
    +0,800
    +1,36%
 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare