Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Supermarktketen DEEN verkocht aan AH, Vomar en DekaMarkt

Supermarktketen DEEN verkocht aan AH, Vomar en DekaMarkt

HOORN (ANP) - Supermarktketen DEEN wordt overgenomen door branchegenoten Albert Heijn, Vomar Voordeelmarkt en DekaMarkt. Van de 80 DEEN-filialen komen er 39 in handen van AH, 22 in handen van Vomar en gaan er 19 naar Dekamarkt. Alle ongeveer 8800 supermarktmedewerkers behouden hun baan.

Wat de verkoop betekent voor de circa 1000 medewerkers van de twee distributiecentra en het hoofdkantoor van DEEN is nog onduidelijk. Wel is afgesproken dat er wordt gestreefd naar zo veel mogelijk baanbehoud.

DEEN zag in dat er de komende jaren fors geïnvesteerd moest worden om toekomstbestendig te worden. Daarvoor moeten bijvoorbeeld de logistiek en de onlinetak worden gemechaniseerd. De familie achter het bedrijf besloot daarop de winkelketen in de verkoop te zetten.

Geschiedenis

DEEN ontstond in 1933 in Hoorn als kruidenierswinkel en opende twintig jaar later een zelfbedieningswinkel, destijds een nieuw concept. Inmiddels is de derde generatie van de familie Deen actief in het bedrijf dat nog altijd met name actief is in Noord-Holland. Verder heeft de keten supermarkten in Flevoland, Gelderland, Overijssel en Utrecht. Behalve de fysieke filialen verkoopt DEEN ook online boodschappen en bloemen. De keten heeft een landelijk marktaandeel van ruim 2 procent en had in 2019 een jaaromzet van meer dan 800 miljoen euro.

Voor de inkoop van artikelen is DEEN aangesloten bij Superunie,net als Vomar en DekaMarkt. Bij de verkoop wordt gezorgd dat Albert Heijn geen inzage krijgt in de voorwaarden die Superunie hanteert. DEEN verwacht dat de overname in de tweede helft van dit jaar wordt goedgekeurd.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Ahold Delhaize

Gerelateerd

Reacties

9 Posts
| Omlaag ↓
 1. forum rang 4 Mr sponge 16 februari 2021 12:31
  quote:

  taurus86 schreef op 16 februari 2021 11:16:


  De grote merken die bij AH liggen, gaan straks zelf over tot directe verkoop. Ook AH zo als het nu is, zal niet blijven bestaan. Maar ze zijn wendbaar genoeg om in de voorhoede te blijven.


  Dan heeft AH met Bol.com en AH to go, enz een mooie stok achter de deur.
  Maar mensen gaan echt niet alles bij de leveranciers bestellen hoor. Je Cola bij Coca Cola, de melk bij Campina, enz, enz. Hoe lang ben je dan bezig met het doen van je boodschappen? Hoeveel doosjes krijg je dan aan? En wanneer?
  Winkels als Blokker, Hema, enz. Hebben dat probleem veel meer. Die spullen kan je overal kopen en je hebt ze vaak ook niet meteen nodig.
9 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Ahold Delhaize Koninklijke 23,170 17:39
-0,030
-0,13%
 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare