Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Inloggen

  • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

Meteen 12.000 aanvragen voor vierde periode loonsteun

DEN HAAG (ANP) - De eerste dag dat ondernemers voor de vierde keer een tegemoetkoming in de loonkosten konden aanvragen bij uitkeringsinstantie UWV, verliep meteen druk. Rond 16.00 uur waren al 12.000 aanvragen binnengekomen. Dat waren er veel meer dan de ongeveer 7000 aanvragen die op de eerste dag dat het derde loket openging, half november, binnenkwamen.

De toeloop is niet onverwacht, zegt het UWV, dat wijst op de harde impact van de lockdown in sectoren zoals de horeca en de detailhandel. Die zijn sinds half december gedwongen gesloten. Volgens het UWV is alles ondanks de drukte goed verlopen en was de dienst goed voorbereid op de extra aanvragen.

De zogeheten NOW-regeling voor loonsteun werd in het voorjaar van 2020 opgetuigd om een grote ontslag- en faillissementsgolf als gevolg van de coronapandemie te voorkomen.

Om in aanmerking te komen voor de NOW-steun in deze vierde periode, moeten werkgevers minimaal 20 procent omzetverlies kunnen aantonen over een periode van drie maanden. Zij kunnen maximaal 85 procent van de betaalde lonen vergoed krijgen door de overheid. Dat is meer dan voorheen, toen maximaal 80 procent werd vergoed. Werkgevers kunnen tot en met 14 maart een aanvraag indienen.

Reacties

3 Posts
| Omlaag ↓
  1. BLOK-E 15 februari 2021 18:13
    Bedrijven als KLM zitten hier niet in, die krijgen op een andere manier hun geld wat ze aan het personeel uitkeren anders waren het er veel meer als 7000 van de laatste aanvraag!!
    Dit is nog niets, de grootte klapper komt pas wanneer ze Q1 2021 kunnen aanvragen, veel bedrijven hebben Q4 2020 net niet de -20%of meer gehaald omdat zij 2,5 maanden open waren.
    Q1 2021 zijn nu al zeker 2 van de 3 maanden dicht, dit wordt de mega Gau!!!!!
    Zeer triest.
3 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Dagelijkse nieuwsbrief

Ja, ik wil elke dag de laatste kooptips en analyses van verschillende aandelen ontvangen.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links