Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

'Facebook en Google naderen deal over betalen Australische media'

SYDNEY (ANP/AFP/BLOOMBERG) - De Australische regering nadert een overeenkomst met de Amerikaanse techbedrijven Facebook en Google over het betalen van lokale mediabedrijven voor nieuws. Dat heeft de minister van Financiën van het land, Josh Frydenberg, gezegd. Hij sprak de afgelopen dagen met onder meer topman Mark Zuckerberg van Facebook en Sundar Pichai van Google.

Google dreigde eerder nog de zoekmachine in Australië te sluiten als het bedrijf door nieuwe wetgeving gedwongen wordt te betalen voor nieuws. Facebook was van plan om Australiërs te beletten nieuws op zijn platform te delen.

Google wil mediabedrijven gaan compenseren via het nieuwe product "News Showcase". Maandag maakte de eerste grote Australische nieuwsorganisatie bekend een overeenkomst te hebben bereikt met de zoekmachine. Google heeft in Frankrijk al een deal met 121 mediabedrijven om nieuws aan te bieden.

Een woordvoerder van Google zei dat het bedrijf in gesprek was met zowel "grote als kleine" Australische uitgevers, terwijl een Facebook-woordvoerder zei dat het bedrijf aan het onderhandelen was om "deals te sluiten die de commerciële waarde van nieuws op ons platform weerspiegelen".

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Alphabet
Alphabet
META PLATF. A DL-,000006
Meta Platforms

Gerelateerd

Reacties

6 Posts
| Omlaag ↓
 1. forum rang 4 FlashHenk 15 februari 2021 09:43
  quote:

  Jake90 schreef op 15 februari 2021 08:50:

  Toegeven crieert natuurlijk een sneeuwbal effect (deze term kunnen we vandaag nog even gebruiken). Wie volgt, Europa? China? In het huidige - steeds meer nationalistische - wereldeconomie past het wel om deze Amerikaanse grootmachten leeg te zuigen.
  Wat een onzin. Leegzuigen. De enigen die iets leeg zuigen zijn deze twee giganten zelf, die een houdgreep hebben op de online advertentiemarkt. Bovendien zal deze wetgeving die houdgreep alleen maar verstevigen aangezien kleinere concurrenten veel meer moeite zullen hebben dit geld op te hoesten dan deze twee giganten.
6 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Gerelateerde instrumenten

 1. Alphabet 25 sep
  131,110
  +0,66% +0,860
 2. Alphabet 25 sep
  132,170
  +0,70% +0,920
 3. 300,830
  +0,59% +1,750
 4. 282,900
  -0,25% -0,700

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links