Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Cijferseizoen gaat door op beurs Amsterdam

Cijferseizoen gaat door op beurs Amsterdam

AMSTERDAM (ANP) - Het cijferseizoen op de aandelenbeurs in Amsterdam gaat deze week door met resultaten van onder meer speciaalchemiebedrijf DSM, supermarktconcern Ahold Delhaize, verfproducent AkzoNobel, verzekeraars ASR en NN, luchtvaartonderneming Air France-KLM en biotechnoloog Galapagos. Daarnaast is ook de macro-economische agenda goed gevuld. Zo komt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) dinsdag met een eerste raming over de Nederlandse economie in het vierde kwartaal.

Andere bedrijven op Beursplein 5 die de boeken openen zijn bijvoorbeeld laadpalenfabrikant Alfen, tankopslagbedrijf Vopak, advies- en ingenieursbureau Arcadis, bouwer BAM, automatiseerder Ordina, bodemonderzoeker Fugro, chiptoeleverancier Besi en de producent van elektromagnetische componenten Kendrion. De aandacht van beleggers gaat bij de cijfers vooral uit naar de impact van de coronacrisis en de verwachtingen voor de komende tijd.

In het buitenland is er aandacht voor publicaties van bijvoorbeeld vliegtuigbouwer Airbus, supermarktketens Carrefour en Walmart, verzekeraar Allianz, producent van levensmiddelen Danone en de grote mijnbouwers Rio Tinto en Glencore.

Duitse ondernemersvertrouwen

Op macrogebied is er informatie over onder meer het Duitse ondernemersvertrouwen, de Amerikaanse winkelverkopen en komt marktonderzoeker Markit met voorlopige cijfers over de economische activiteit in de eurozone in februari. Daarnaast publiceren de Europese Centrale Bank (ECB) en de Amerikaanse Federal Reserve de notulen van de meest recente beleidsvergaderingen. De ECB kwam vorige maand niet met extra steunmaatregelen voor de economie ondanks de strengere lockdownmaatregelen in Europa. Ook de Fed hield zijn beleid onveranderd.

Het CBS brengt deze week ook gegevens naar buiten over de werkloosheid en het consumentenvertrouwen.

De AEX-index in Amsterdam sloot vrijdag 1,9 procent hoger op 676,83 punten. Daarmee komt de recordstand van net boven de 700 punten uit 2000 langzaam in zicht. De MidKap zette ook een stap omhoog met een plus van 0,9 procent tot 1011,74 punten. Frankfurt, Parijs en Londen stegen tot 0,9 procent. In New York waren kleine plussen te zien. Wall Street blijft maandag dicht voor een feestdag.

Lees over dit aandeel ook

  1. 19 apr Beursupdate: AEX op Wall Street
  2. 19 apr Chippers bezorgen AEX weekverlies en aftellen tot de bitcoin halving 3

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
AEX

Gerelateerd

Reacties

13 Posts
| Omlaag ↓
  1. forum rang 6 Rowi62 14 februari 2021 15:45
    Donderdag ASR en NN. Ik kan niet wachten. Heb flink ingeslagen al. Ik verwacht winst en dividend boven de consensus bij ASR en ook NN. Schade was veel lager door thuiswerken en de beurs is meer dan hersteld. Als straks ook de rente gaat stijgen - door de geldontwaarding die gaande is - zit je daar helemaal goed.
13 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

AEX

860,01 19 apr
-5,35 -0,62%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links