Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

'Nog te veel belemmerende regels in pensioenvoorstel kabinet'

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

9 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 11 februari 2021 16:00
    Hoe men ook draait of keert, de dekkingsgraad wordt lager en lager en zal gekort moeten worden. Hoe kan een pensioenfonds winstmaken bij beleggen in staatsobligaties? Het rendement is negatief, er moet geld bij. Miljarden staatsleningen worden opgekocht, wel tegen negatieve rente. Hoe verzin je zoiets. De lage rente wordt opgedrongen door ECB, meer een politieke zaak dan een economische wijsheid. Als de rente hoog is dan zijn de schulden van zuid europese landen niet meer op te brengen, alhoewel nu al kunnen ze het eigelijk niet meer betalen.
    Men draait om de hete brei heen.
  2. forum rang 6 Kruimeldief 11 februari 2021 17:08
    Het Abp behaalt gemiddeld over de laatste 20 jaar, zeggen zijzelf, een effectief rendement van 7%. Bron: Abp.
    Het Abp heeft al 16 jaar de pensioenen niet geïndexeerd. Wordt het in de toekomst beter? Nee, niet met minister Kool(stoof)mees en meneer BeKnot van de DNB die hun plannetjes echt voor u en mij hebben bedacht.
  3. forum rang 5 Kees1 11 februari 2021 17:14
    quote:

    Hoe kan ik me afmelden ? schreef op 11 februari 2021 16:50:

    Pensioenfondsen barsten van het geld.
    De rekenregels voor toekomstige verplichtingen moet alleen anders.

    Werkelijk rendement ligt veel hoger dan de rekenrente.

    Nog wel. Maar ze worden wel gedwongen te beleggen in staatsobligaties van Nederland en andere EU-landen, zeg Frankrijk, met een rendement van nul. Tja, hoe gaat dat aflopen.
  4. Felix07 11 februari 2021 17:25
    Mijn hemel wat een hoeveelheid onwetendheid hier in de commentaren. Het rendement dat het ABP de afgelopen 20 jaar behaalde is inderdaad hoog, maar dat wordt verklaard door een daling van de rente van ca.6% naar <1%.. geen wonder dat de obligaties in de portefeuille in die periode daarmee enorm in waarde stegen. De waarde van de verplichtingen (de uit te betalen pensioenen in de toekomst) steeg echter even hard / nog harder..

    Als hier iemand iets te klagen heeft, dan zijn het wel de jongeren (<40) die meebetalen aan regelingen waar ze nimmer gebruik van kunnen/mogen maken, zoals bijvoorbeeld de VPL-regelingen.
  5. Nuchterbekeken 11 februari 2021 20:01
    De dwang op pensioenfondsen om staatsobligaties te kopen nekt het systeem. Pensioengeld wordt misbruikt om totaal gestoorde negatieve rente te kunnen handhaven. Dit heette vroeger gewoon afpersing en diefstal. Welke politieke durft hiertegen op te staan voor de komende verkiezingen? Of poldert iedereen weer gezellig mee?
  6. Vice Vince 11 februari 2021 20:09
    quote:

    betweeter schreef op 11 februari 2021 16:48:

    De ufr wordt door de verkeerde instantie vastgesteld en de rekenrente is minstens 2 % te laag berekend.
    Hierdoor lopen de ouderen van nu pensioen mis dat was gegarandeerd en wordt hun geld opgepot om de jongeren van nu later een pensioen te garanderen.
    Het moet niet gekker worden.
    Als ik me niet vergis is de groep in de leeftijd tussen de 35 en 45 hier het minst mee opgeschoten, dat was een conclusie van een aantal onafhankelijk pensioen"experts".

    Ik snap de frustratie maar het is echt ontzettend flauw om te stellen dat de jongeren het altijd beter hebben of meer profijt hebben van "het harde werken van de vorige generatie". Het is ontzettend naar dat er een generatie is die keihard heeft gewerkt en er zeer weinig voor terug krijgt, MAAR, ik heb niet zolang geleden zelf een aanvullende pensioenregeling op moeten zetten omdat er steeds meer werkgevers zijn die hun handen er niet aan willen branden, ik kan je verzekeren dat dit ook hele kostbare oplossingen zijn. En, omdat ik toch echt verwacht dat wij in Europa een Japan scenario gaan krijgen is de rekenrente die ik over 30 jaar krijg ook niet al te best.

    Wat er in de 90s heeft plaatsgevonden, kwartje van Kok, greep uit de pensioenkassen, het wankele fundament van pensioenen, hyperinflatie op woningen door HRA is iets waar ik als "jongere" niets aan kan doen, ik mocht namelijk ook nog niet stemmen. U wel?
9 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links