Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Inloggen

 • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

Adyen-baas niet overtuigd van bitcoin als betaalmiddel

Adyen-baas niet overtuigd van bitcoin als betaalmiddel

LONDEN (ANP) - Het Nederlandse fintechbedrijf Adyen is niet overtuigd van de bitcoin als betaalmiddel. Topman en mede-oprichter Pieter van der Does van Adyen zegt tegen de Amerikaanse nieuwszender CNBC dat de bitcoin en andere cryptomunten te veel waardeschommelingen laten zien, waardoor ze niet geschikt lijken te zijn voor het doen van transacties.

Adyen verwerkt onder meer betalingen van bedrijven als Facebook, Netflix en Uber. Volgens Van der Does moeten bitcoins en andere crypto's meer als een belegging worden gezien dan als een betaalmethode.

Automaker Tesla investeerde eerder deze week 1,5 miljard dollar in bitcoins. Dat veroorzaakte een enorme waardestijging van de munt en zorgde voor speculatie dat meer bedrijven Tesla zouden volgen. Tesla-baas Elon Musk kondigde ook aan dat het betalingen in bitcoins zou gaan accepteren.

Creditcardmaatschappij Mastercard zei eerder al van plan te zijn om bepaalde cryptomunten op zijn netwerk te accepteren. Op de vraag of Adyen hetzelfde zou kunnen doen, zei Van der Does dat er geen vraag naar is van zijn klanten. De Adyen-topman merkt ook op dat voor potentiële betaalmiddelen stabiliteit nodig is.

Adyen liet zijn klanten ooit wel bitcoins als betaaloptie accepteren, maar ondersteunt de munt momenteel niet meer.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
ADYEN NV
BTC/CHF
BTC/EUR
BTC/USD

Gerelateerd

Reacties

78 Posts
Pagina: 1 2 3 4 »» | Laatste | Omlaag ↓
 1. Menno87 11 februari 2021 11:58
  Wat ik mij afvraag de dollar is ook afgelopen jaar gedaald in waarde. Wordt dit dan ook niet als hetzelfde risico gezien? Bitcoin kan inderdaad sneller dalen en stijgen maar blijft het principe niet hetzelfde, de waarde is alleen van toepassing op het moment van een transactie. Ik zie niet zo'n probleem met het accepteren van bitcoin, echter is er voor de accepteren partij een risico dat de waarde van de ontvangen compensatie medium substantieel omlaag kan gaan. Het omgekeerde geld natuurlijk ook het kan ook ineens hard omhoog.
 2. JBL_0123 11 februari 2021 12:10
  Ik zou aan "beleggers" in Bitcoin toch enige voorzichtigheid willen toewensen wanneer het aankomt op hun Bitcoin terug om te ruilen richting cash. Meerdere verhalen al gehoord van mensen die hun geld in rook hebben zien opgaan wanneer ze btc wilden verzilveren voor echte cash. 1. Je kan nergens gaan klagen en 2. veel van die platformen hebben enkel een helpdesk voor de bühne.
 3. forum rang 5 Kees1 11 februari 2021 12:19
  Cash geld is een kwestie van vertrouwen. Vertrouwen in de overheid die de munt uitgeeft. Bij goud ligt dat in principe ook zo. Voor de bitcoin (en andere cryptomunten) geldt dit ook met dien verstande dat wanneer dit echt een grote vlucht krijgt de houder van bitcoin het risico gaat lopen dat er ergens in de wereld een overheid ingrijpt en de munt verbiedt. Wanneer er een overheid is die dit doet zullen er vast volgen en dan is de cryptomunt die het betreft ineens waardeloos. Overheden hebben alle eeuwen de uitgifte van geld als een overheidsmonopolie gezien. Dat is nu niet anders.
 4. forum rang 4 mamaloe 11 februari 2021 12:25
  quote:

  JBL_0123 schreef op 11 februari 2021 12:10:


  Ik zou aan "beleggers" in Bitcoin toch enige voorzichtigheid willen toewensen wanneer het aankomt op hun Bitcoin terug om te ruilen richting cash. Meerdere verhalen al gehoord van mensen die hun geld in rook hebben zien opgaan wanneer ze btc wilden verzilveren voor echte cash. 1. Je kan nergens gaan klagen en 2. veel van die platformen hebben enkel een helpdesk voor de bühne.


  Ik ken veel mensen die alleen rijk zijn geworden. Van aandelen kan je ook behoorlijk arm worden, ik verdien bijna niks met aandelen.
 5. forum rang 5 Hoppschwiiz 11 februari 2021 12:40
  quote:

  DeZwarteRidder schreef op 11 februari 2021 12:01:


  Adyen is niet zo slim, want als ze bitcoins accepteren kunnen ze de winstmarge verhogen wegens het extra risico.

  Zijn inderdaad hele domme mensen bij Adyen........Ik zou er eens gaan solliciteren, als ik jou was. Je zal zeker wat toe te voegen hebben :-)
 6. forum rang 10 DeZwarteRidder 11 februari 2021 13:06
  quote:

  Koalemos schreef op 11 februari 2021 13:03:


  Bitcoin kan alleen succesvol worden als staten het erkennen als een geldig betaalmiddel omdat wat er ook gebeurd, uiteindelijk moet er belasting worden betaald en dat kan alleen maar geschieden door een officiële currency.


  Onzin, bitcoin is allang een groot succes.
78 Posts
Pagina: 1 2 3 4 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Gerelateerde instrumenten

 1. ADYEN NV 15 okt
  2.648,500
  +1,46% +38,000
 2. BTC/CHF mei '20
  6.865,7200
  0,00% 0,0000
 3. BTC/EUR mei '20
  6.469,1550
  -0,02% -1,4350
 4. BTC/USD 16 okt
  61.154,01
  +5,86% +3.386,25

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links

Dagelijkse nieuwsbrief

Ja, ik wil elke dag de laatste kooptips en analyses van verschillende aandelen ontvangen.