Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

VW gaat nauwer samenwerken met Microsoft bij zelfrijdende auto

WOLFSBURG (ANP/BLOOMBERG) - Volkswagen gaat nauwer samenwerken met Microsoft bij de ontwikkeling van zelfrijdende auto's. De softwaretak van de Duitse automaker gaat samen met de Amerikanen een softwareplatform in de cloud bouwen waarmee die ontwikkeling en samenwerking simpeler en efficiënter kunnen plaatsvinden. Het initiatief moet leiden tot betere integratie van functies waarmee auto's in bepaalde omstandigheden grotendeels zelf kunnen rijden en tot slimme systemen die chauffeurs ondersteunen.

Volkswagen en Microsoft werken al sinds 2018 samen. Toen werkten de twee bedrijven aan een cloudomgeving waar auto's mee kunnen verbinden. De eerste testvloot die daar gebruik van maakt moet dit jaar de weg op gaan. Vanaf volgend jaar zouden de functionaliteiten die de cloudomgeving biedt in nieuwe VW-modellen moeten worden ingebouwd.

Het Duitse Volkswagen trekt tot 2025 ongeveer 27 miljard euro uit voor digitale ontwikkeling. Het aandeel zelfontwikkelde software waar Volkswagen gebruik van maakt, moet stijgen van 10 procent naar 60 procent.

Microsoft werkt naast Volkswagen ook samen met Cruise, de General Motors-dochter die met zelfrijdende auto's bezig is. Volkswagen heeft tegelijkertijd voor clouddiensten ook een contract met Microsofts rivaal Amazon. Met dat bedrijf werk VW aan het verbinden van zijn fabrieken via de cloud.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Microsoft Corp
Volkswagen AG Vz
VOLKSWAGEN PREF

Gerelateerd

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Gerelateerde instrumenten

  1. 280,570
    +1,05% +2,910
  2. 119,000
    -2,76% -3,380
  3. 118,580
    -4,91% -6,120

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links