Van beleggers
voor beleggers
desktop iconOne Monitor

Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Aegon maakt vaart met kostenbesparingen

AMSTERDAM (ANP) - Verzekeraar Aegon maakt vaart met zijn geplande kostenbesparingen. Van de beoogde 400 miljoen euro die het bedrijf tegen 2023 wil hebben bespaard, is al 75 miljoen euro gerealiseerd. Eind dit jaar moet dat 200 miljoen euro zijn, zo werd in een toelichting op de jaarcijfers gemeld.

De onderneming had eerder aangegeven zich alleen nog op een aantal kernmarkten te willen richten en minder winstgevende onderdelen te willen verkopen. Zo werden al onderdelen in Oost-Europa verkocht. Verder staakte Aegon zijn financiering aan het Aziatische platform GoBear.

In de voorbije maanden werden verschillende maatregelen genomen om de balans te versterken. Zo werd onder andere 500 miljoen dollar aan schulden afgelost. Ook werden arbeidsongeschiktheidsrisico's in het Nederlandse schadebedrijf herverzekerd en werden onderdelen van de hand gedaan.

De Amerikaanse tak van Aegon en de divisie vermogensbeheer profiteerden in de tweede jaarhelft van oplopende koersen op de aandelenmarkten. Dat zorgde voor een stijging van het onderliggende resultaat in de tweede helft van 2020 met 7 procent.

Aegon sloot de tweede helft onder de streep wel af met een verlies van 147 miljoen euro. Dat kwam vooral door een toename van de waarde van verplichtingen in Nederland. De kapitaalbuffer van de onderneming viel eind 2020 verder iets hoger uit dan eind juni.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Aegon

Gerelateerd

Reacties

2 Posts
| Omlaag ↓
 1. forum rang 4 MartijnN1932 11 februari 2021 10:17
  quote:

  PGBG schreef op 11 februari 2021 09:34:


  Eindelijk een keer positief nieuws vanuit deze hoek. Go Lard!


  Bijna tijd om te verkopen, als het grootste deel van de positieve resultaten komen uit de oplopende beurskoersen in de VS.

  Ik weet wat er nu op mijn bordje staat. een heel mooie verkoop order.
  het is al jaren kwakkelen met Aegon, ik ben nu net met deze stijging terug op mijn oorspronkelijke inleg.

  Ik ga de helft afbouwen..
2 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Aegon 4,034 17:38
+0,007
+0,17%
 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare