Van beleggers
voor beleggers
desktop iconOne Monitor

Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

ArcelorMittal ziet aantrekkende vraag naar staal in 2021

ArcelorMittal ziet aantrekkende vraag naar staal in 2021

LUXEMBURG (ANP) - ArcelorMittal, 's werelds grootste staalproducent, verwacht dat de wereldwijde vraag naar staal dit jaar weer zal gaan aantrekken, nu de economie aan het herstellen is van de coronacrisis. Dat meldt het in Amsterdam genoteerde bedrijf in de cijfers over het vierde kwartaal en afgelopen jaar. Daarnaast vindt er een wisseling in de top plaats, waarbij topman Lakshmi Mittal het stokje overdraagt aan zijn zoon Aditya. Die was eerder financieel directeur van ArcelorMittal.

Het concern rekent voor dit jaar een groei van de staalvraag met 4,5 procent tot 5,5 procent, na een krimp vorig jaar als gevolg van de crisis. ArcelorMittal zag de omzet vorig jaar met bijna een kwart dalen tot 53,3 miljard dollar, terwijl de verschepingen van staal met meer dan 18 procent afnamen tot 69,1 miljoen ton. Er werd een nettoverlies geleden van 733 miljoen dollar. Wel wist het staalbedrijf de schuld verder te verlagen.

Om de crisis het hoofd te bieden zette ArcelorMittal het mes in de kosten en werd ook de productie verlaagd. De AEX-onderneming kondigde aan nog eens 1 miljard dollar aan extra kosten te willen gaan besparen, door permanente sluiting van fabrieken en het schrappen van kantoorbanen. Daarnaast wordt nog eens voor 650 miljoen dollar aan eigen aandelen ingekocht en wordt het dividend hervat.

Topman Lakshmi Mittal zei in een toelichting dat 2020 enorm uitdagend was vanwege de coronapandemie, met een grote impact op de staalindustrie. Hij gaat nu de functie van voorzitter (chairman) uitvoeren bij ArcelorMittal, terwijl Aditya de topman wordt. De 70-jarige Lakshmi Mittal stond met de bouw van een staalfabriek in Indonesië in 1976 aan de wieg van het grootste staalbedrijf ter wereld.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
ArcelorMittal

Gerelateerd

Reacties

7 Posts
| Omlaag ↓
  1. forum rang 7 Makita 11 februari 2021 08:52
    quote:

    Robin C schreef op 11 februari 2021 08:48:


    @Makita: en de link tussen AM en PostNL is dat AM het staal via PostNL in pakjes zal beginnen uitleveren? :-)

    Gewoon even wat context voor dividendbeleggers. AM biedt dus 1,3% dividend en PostNL (wat eigenlijk beter PakketBenelux genoemd mag worden) dus 7,8% dividend momenteel. AM gaat ook aandelen inkopen. Uiteraard andere markten.
7 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

ArcelorMittal 26,065 15:01
+0,155
+0,60%
 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare