Van beleggers
voor beleggers
desktop iconOne Monitor

Inloggen

 • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

'Meer overheidssteun nodig voor herstel werkgelegenheid VS'

NEW YORK (ANP/BLOOMBERG) - De Amerikaanse banenmarkt is nog ver verwijderd van een volledig herstel van de crisis. Daarvoor is onder andere de steun van de overheid maar ook van de private sector vereist, stelt de voorzitter van de Amerikaanse centralebankenkoepel Federal Reserve, Jerome Powell.

Volgens Powell is een sterke arbeidsmarkt momenteel ver weg en dus ook de voordelen die daarmee gepaard gaan. Hij wees er tijdens een toespraak in New York op dat de werkgelegenheid in de VS vorige maand 10 miljoen banen onder het niveau van een jaar eerder lag. Om banen te creëren en te behouden is volgens hem meer monetaire ondersteuning nodig.

De opmerkingen van Powell komen op het moment dat president Joe Biden zijn plan voor 1900 miljard dollar extra coronasteun door het Congres probeert te loodsen. Dat moet hij doen zonder de steun van de Republikeinen die het bedrag te hoog vinden. Ook sommige Democraten, de partij van Biden, vinden 1,9 biljoen dollar steun te gortig.

Kleiner personeelsbestand

Powell benadrukte dat het monetaire beleid erop gericht zal blijven om de economie te ondersteunen, maar hij wees ook op de noodzaak van fiscale ondersteuning. Volgen de Fed-baas zijn de potentiële voordelen van de investeringen in de beroepsbevolking "immens". Mensen die werken dragen volgens hem niet alleen bij aan de welvaart, maar profiteren daar ook van.

Nu vaccinaties tegen corona zijn begonnen en het risico op Covid-19 afneemt, is het nog maar de vraag of bedrijven weer mensen zullen gaan aannemen. Mogelijk nemen ze genoegen met een kleiner personeelsbestand. Met name in de dienstensector is sprake van een kaalslag als het gaat om banen. Volgens Powell zit momenteel zo'n 10 procent van de Amerikanen zonder baan.

Uit een recent banenrapport kwam naar voren dat de werkloosheid in de VS op net geen 7 procent zit. Maar in die cijfers worden de werklozen die de zoektocht naar werk hebben opgegeven niet meegenomen.

Reacties

11 Posts
| Omlaag ↓
 1. Pl@y 2 g@!n 10 februari 2021 21:53
  quote:

  drooglegging schreef op 10 februari 2021 21:47:


  De geboorte van een nieuw stimulus pakket is een feit terwijl de vorige borreling nog geworpen moet worden.
  Wallstreet zakt juist weg op de aankondiging, te weinig? te laat? niet daadkrachtig?


  Ze worden te greedy & needy, lijkt me tijd om te bezinnen ze zijn voorlopig even klaar met strooien.
 2. forum rang 7 drooglegging 10 februari 2021 21:58
  quote:

  Pl@y 2 g@!n schreef op 10 februari 2021 21:53:


  [...]

  Ze worden te greedy & needy, lijkt me tijd om te bezinnen ze zijn voorlopig even klaar met strooien.


  Het is ook helemaal niet nodig, alles staat rocket sky high, ook vandaag weer, dan komen daarna de jobs toch vanzelf weer in beeld.

  Kijk naar Tilray vandaag, gewoon uit gekkigheid wordt dit nu opgepakt door gamers die de app gebruiken, het is maar een spelletje!
11 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Dagelijkse nieuwsbrief

Ja, ik wil elke dag de laatste kooptips en analyses van verschillende aandelen ontvangen.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links