Van beleggers
voor beleggers
desktop iconOne Monitor

Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Bedrijven VS willen af van heffingen op staal en aluminium

WASHINGTON (ANP/BLOOMBERG) - Amerikaanse bedrijven willen af van de invoerheffingen op staal en aluminium. Volgens de industriegroep CAMMU worden door de heffingen onder andere familiebedrijven hard geraakt en staan door de tarieven relaties met handelspartners onder druk. Ze richten zich daarom tot de nieuwe president van de Verenigde Staten Joe Biden.

Onder Bidens voorganger Donald Trump werden de heffingen ingesteld. Als reden voor de heffingen deed Trump onder andere een beroep op de nationale veiligheid. De Amerikaanse bedrijven willen nu van de heffingen af. Daarbij willen ze graag in gesprek over maatregelen om de Amerikaanse handelsbelangen te beschermen, ook om te voorkomen dat goedkoop Chinees staal en aluminium op de Amerikaanse markt wordt gedumpt.

Als de heffingen in stand blijven zien producenten zich genoodzaakt om productielijnen stil te leggen. Dit omdat zij niet voldoende staal en aluminium van voldoende kwaliteit voor een redelijke prijs kunnen bemachtigen. Duizenden bedrijven zijn daarvoor aangewezen op de invoer.

Biden zei vorige week dat hij de Amerikaanse tarieven op de invoer van aluminium uit de Verenigde Arabische Emiraten, een belangrijke leverancier, in stand hield. Daarmee draaide hij een lastminutebesluit van Trump terug. Verschillende Amerikaanse staal- en aluminiumproducenten hebben Biden juist gevraagd om niet aan de heffingen te morrelen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
ArcelorMittal

Gerelateerd

Reacties

4 Posts
| Omlaag ↓
  1. forum rang 6 beleggertje2020 10 februari 2021 20:03
    Die Biden komt zich nog wel tegen in de USA als ie die heffingen eraf haalt . Vergroot alleen maar de ontevredenheid onder de zeer vele workingclasses die juist heel erg veel van doen hebben met de grote metaal-industrie ! De rapen worden goed gaar onder biden met zeer heftige DOW-koersdalingen tot gevolg. Zal niet nog langer dan een jaartje duren is mijn inschattting
4 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

ArcelorMittal 26,170 15:23
+0,260
+1,00%
 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare