Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Twitter maakt sprong op Wall Street

Twitter maakt sprong op Wall Street

NEW YORK (ANP) - Het aandeel Twitter stond woensdag bij opening van de aandelenbeurzen in New York duidelijk op winst. De techonderneming werd beloond voor haar kwartaalupdate. Het bedrijf kende in coronajaar 2020 een sterke groei van het aantal gebruikers. Dat kwam vooral door een aantal grote gebeurtenissen, zoals discussies over de coronapandemie en de Amerikaanse presidentsverkiezingen. Het aandeel Twitter won in de openingsminuten bijna 15 procent.

Verder ging de aandacht ook uit naar Coca-Cola dat 0,7 procent won. Ook het frisdrankbedrijf opende de boeken. Daaruit kwam naar voren dat vanwege de coronacrisis er minder frisdrank was verkocht. Onder andere de sluiting van de horeca en het afgelasten en schrappen van evenementen pakten voor het bedrijf negatief uit.

Ook General Motors (min 4,3 procent) gaf een kijkje in de boeken. De automaker verwacht dat het chiptekort, waar de autosector in zijn geheel mee kampt, negatief zal doorwerken op de resultaten. GM rekent op een operationele winst die door de chipproblematiek 1,5 miljard tot 2 miljard dollar lager zal uitvallen. Door het onderdelentekort liggen fabrieken noodgedwongen stil. Ook van branchegenoot Ford (min 1,5 procent) is bekend dat het met tekorten kampt.

Walmart

Verder stonden winkelketen Walmart en softwaremaker Oracle in de belangstelling. De gedwongen verkoop van de Amerikaanse tak van filmpjesapp TikTok aan de twee bedrijven gaat naar verluidt voorlopig niet door. De regering van president Joe Biden werkt aan een grootschalige evaluatie van de stappen die zijn voorganger Donald Trump nam om de veiligheidsrisico's die bepaalde Chinese bedrijven vormen in te perken. Walmart verloor 0,4 procent. Oracle speelde eveneens 0,4 procent kwijt.

Speelgoedmaker Mattel deed in de afgelopen periode, met ook de feestdagen, goede zaken met de verkoop van bijvoorbeeld Barbie-poppen en Hot Wheels-autootjes. Het aandeel verloor evenwel 3,4 procent.

Facdbook

Techconcern Facebook (plus 1,2 procent) maakte bekend in een aantal landen voorlopig geen politieke content meer te plaatsen. Het gaat onder andere om Canada, Indonesië en Brazilië. Ook in de VS zal het platform politiek gevoelige content op de platforms verminderen.

De Dow-Jonesindex won in de vroege handel 0,4 procent op 31.485 punten. De brede S&P 500 steeg 0,4 procent tot 3927 punten en de technologiegraadmeter Nasdaq won 0,5 procent tot 14.080 punten.

De euro was 1,2130 dollar waard, tegen 1,2101 dollar een dag eerder. Een vat Amerikaanse olie werd 0,2 procent duurder op 58,47 dollar. Brentolie klom 0,4 procent in prijs tot 61,32 dollar.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
AEX
NY-DJ-Industrial Avg
Twitter

Gerelateerd

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Gerelateerde instrumenten

  1. AEX 13:25
    874,65
    +0,07% +0,63
  2. 0,00
    0,00% 0,00
  3. Twitter okt '22
    53,700
    0,00% 0,000

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links