Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Inloggen

 • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

Witte Huis bekijkt nogmaals vermeende veiligheidsrisico's TikTok

WASHINGTON (ANP) - Filmpjesapp TikTok wordt in de Verenigde Staten nog niet verboden. Het Witte Huis maakte bekend de vermeende risico's van de app nog eens nader te onderzoeken. Die waren voor oud-president Donald Trump reden om een verbod op TikTok in te stellen.

De regering-Biden schortte een rechtszaak over een ophanden zijnde verbod op de app tot nader order op. Een gedwongen verkoop van de app aan winkelketen Walmart en softwaremaker Oracle was door een reeks juridische overwinningen door TikTok-moeder ByteDance eerder al uitgesteld. De Amerikaanse zakenkrant The Wall Street Journal meldde eerder al op basis van ingewijden dat er beweging is in het slepende dossier.

De regering van de Amerikaanse president Joe Biden neemt de stappen van zijn voorganger met betrekking tot veiligheidsrisico's die bepaalde Chinese bedrijven vormen nog eens goed door. Ondertussen zijn vertegenwoordigers van ByteDance met autoriteiten in de VS in gesprek om veiligheidsproblemen aan te pakken.

Veiligheidsrisico

Onder Trump zetten de Verenigde Staten hoog in tegen bedrijven die een veiligheidsrisico vormen, bijvoorbeeld omdat ze te nauwe banden hebben met de Chinese overheid of het leger van dat land. ten aanzien van ByteDance, het moederbedrijf van TikTok, was het grootste bezwaar dat de gegevens van alle gebruikers in China werd opgeslagen.

ByteDance liet weten bereid te zijn die data in de VS op te slaan, maar dat was voor de regering-Trump onvoldoende. Die dreigde met een verbod als er geen verkoop aan een Amerikaans bedrijf zou komen. Na een flirt met Microsoft werd vorig najaar uiteindelijk een deal gesloten met Walmart en Oracle. Die zouden de Amerikaanse tak van TikTok deels in handen krijgen en tegelijkertijd daar diensten aan gaan leveren.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Oracle Corp
Walmart

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Gerelateerde instrumenten

 1. Oracle Corp 17 sep
  86,390
  -0,99% -0,860
 2. Walmart 17 sep
  144,730
  -0,21% -0,300

Dagelijkse nieuwsbrief

Ja, ik wil elke dag de laatste kooptips en analyses van verschillende aandelen ontvangen.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links