Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Adempauze op Europese beurzen na sterke opmars

Adempauze op Europese beurzen na sterke opmars

AMSTERDAM (ANP) - De Europese aandelenbeurzen lieten dinsdag kleine verliezen zien. Beleggers namen een adempauze na de recente opmars en de nieuwe recordstanden op Wall Street. Op het Damrak werden de resultaten van uitzender Randstad goed ontvangen. Het AEX-bedrijf liet bij de presentatie van de kwartaalcijfers weten het nieuwe jaar goed te zijn begonnen en dat de activiteiten weer terug zijn op het niveau van voor de coronacrisis.

Randstad (plus 2,5 procent) was de sterkste stijger bij de Amsterdamse hoofdbedrijven. Het uitzendconcern profiteerde van de aanhoudende vraag naar arbeidskrachten in de gezondheidszorg, logistiek, supermarktbranche en e-commerce. Het banenverlies in door de crisis geraakte sectoren zoals de horeca, evenementenbranche en op Schiphol werd daarmee ruimschoots gecompenseerd. Topman Jacques van den Broek blijft ondanks de positieve ontwikkelingen wel voorzichtig vanwege de aanhoudende onzekerheden rond de coronapandemie.

De AEX-index op Beursplein 5 noteerde rond het middaguur 0,3 procent lager op 654,52 punten. Informatieleverancier RELX stond onderaan met een min van 1,7 procent. De beurzen in Londen en Parijs verloren 0,1 procent. De Duitse DAX zakte 0,6 procent.

GrandVision

De MidKap daalde 0,1 procent tot 1000,38 punten. Optiekbedrijf GrandVision ging aan kop met een plus van 2,8 procent. Brillenmaker EssilorLuxottica heeft een nieuwe stap gezet om de eigenaar van optiekketens Pearle en Eye Wish definitief over te nemen. Het Frans-Italiaanse concern achter brillenmerken Ray-Ban en Oakley heeft voorstellen ingediend om de zorgen in Brussel over een te grote marktpositie weg te nemen. Speciaalchemiebedrijf Corbion was hekkensluiter bij de middelgrote bedrijven met een verlies van 3,5 procent.

In Frankfurt zakte TUI 1 procent. Het grootste reisbureau ter wereld leed afgelopen kwartaal een fors verlies vanwege de coronacrisis. Het bedrijf blijft wel optimistisch over het komende zomerseizoen en wil 80 procent van zijn gebruikelijke vakantieprogramma aanbieden. De zomerboekingen zitten volgens TUI momenteel op 56 procent van het niveau van 2019, maar de geboekte vakanties zijn gemiddeld wel duurder. Het Franse olie- en gasconcern Total, dat zijn naam wil veranderen in TotalEnergies, boekte afgelopen kwartaal meer winst dan voorzien en steeg 1,3 procent in Parijs.

De euro was op 1,2109 dollar waard, tegen 1,2043 dollar een dag eerder. Een vat Amerikaanse olie werd 0,3 procent duurder op 58,15 dollar. Brentolie klom 0,4 procent in prijs tot 60,79 dollar.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
AEX

Gerelateerd

Reacties

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

AEX 712,94 22 apr
0,00
0,00%
 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare