Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Randstad in januari weer op niveau van voor de crisis

Randstad in januari weer op niveau van voor de crisis

AMSTERDAM (ANP) - Uitzender Randstad is het nieuwe jaar goed begonnen. Volgens topman Jacques van den Broek, die een toelichting gaf op de jaarcijfers van het bedrijf, zit de uitzender qua activiteiten weer op het niveau van voor de coronacrisis. Sinds april vorig jaar, toen de crisis in volle hevigheid te merken viel, is volgens de Randstad-baas sprake van opbrengsten die maand op maand hoger uitvallen.

Randstad merkt onder andere een aanhoudende vraag naar essentiële diensten in de gezondheidszorg, logistiek, supermarktenbranche en e-commerce. Daarnaast wist Randstad ook de kosten onder controle te houden. Van den Broek bestempelt de resultaten in het slotkwartaal van vorig jaar als "solide", waarbij het bedrijf nog altijd ruimte zag voor investeringen in bijvoorbeeld digitalisering.

Randstad sloot het slotkwartaal af met een omzet van bijna 5,7 miljard euro, waarmee de uitzender volgens verwachting presteerde. Op jaarbasis was sprake van een daling van de opbrengsten in de meetperiode van 4 procent. Onder de streep bleef met 208 miljoen euro een kwart meer over dan in het slotkwartaal van 2019. Dat kwam vooral doordat Randstad minder kwijt was aan belastingen en daarnaast de operationele kosten op jaarbasis met 65 miljoen euro wist te verlagen.

Coronapandemie

Van den Broek blijft ondanks de positieve ontwikkelingen voorzichtig. Dat komt vooral door de aanhoudende onzekerheden rond de coronapandemie. Het verlies van arbeidskrachten in door de crisis stevig geraakte sectoren zoals de horeca, evenementenbranche en op Schiphol, wordt ruimschoots gecompenseerd door sectoren die door de crisis juist meer mensen nodig hebben. Dan gaat het onder meer om de inzet op het gebied van logistiek, maar bijvoorbeeld ook voor de bemanning van coronatest- en priklocaties.

In het tweede kwartaal van vorig jaar hakte de crisis er ook bij Randstad vol in met alleen al een omzetverlies van een kwart. Het verschil met de situatie nu, waarin opnieuw maatregelen zijn genomen verspreiding van het virus in te dammen, is dat er "gewoon wordt gewerkt", legde de topman uit. Tijdens de eerste golf lag de hele waardeketen stil en kon er gewoonweg niet gewerkt worden.

Het jaar 2020 werd in zijn geheel afgesloten met een omzet van 20,7 miljard euro, wat 12 procent minder was dan in 2019. De winst viel met 304 miljoen euro 50 procent lager uit dan een jaar eerder.

Lees over dit aandeel ook

  1. 17 apr Beursblik: aanhoudende druk op resultaten bij Randstad verwacht
  2. 29 mrt Taxaties voor Randstad verder omlaag

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
RANDSTAD NV

Gerelateerd

Reacties

3 Posts
| Omlaag ↓
  1. forum rang 8 Lepre Chaun 9 februari 2021 08:04
    Werkelijk de verrassing van het jaar 2020/2021 is Randstad .

    En ook nog eens een ToP Dividend wat er aan komt .

    Randstad merkt onder andere een aanhoudende vraag naar essentiële diensten in de gezondheidszorg, logistiek, supermarktenbranche en e-commerce.

    Daarnaast wist Randstad ook de kosten onder controle te houden .

  2. Mr.Windows 9 februari 2021 08:33
    Fantastisch bedrijf en op de momenten dat ze lager waren (zoals referendum Brexit!) en vorig jaar bijgekocht! Geen dag spijt van gehad! Het dividend + speciale dividend is extreem t.o.v. de koers van gisteren bijna 6% rendement! Komend jaar alleen maar beter althans ik zie weinig wolkjes.
3 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

RANDSTAD NV

48,170 19 apr
-0,180 -0,37%
Premium

Taxaties voor Randstad verder omlaag

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links