Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

'Langste beursrally op Wall Street sinds augustus'

NEW YORK (ANP) - De Amerikaanse aandelenbeurzen zijn maandag opnieuw met winsten gesloten. De brede S&P 500-index op Wall Street pluste zelfs voor de zesde handelsdag op rij en kwam uit op een nieuw record. Volgens kenners is in New York momenteel sprake van de langste beursrally sinds augustus.

Beleggers lijken erop te vertrouwen dat de extra 1,9 biljoen dollar aan coronasteun, die president Joe Biden heeft toegezegd, in aantocht is. Ook is op de financiële markten positief gereageerd op cijfers waaruit blijkt dat er relatief gezien minder nieuwe virusbesmettingen bijkomen in de Verenigde Staten.

De S&P 500 eindigde 0,7 procent hoger op 3915,59 punten. Ook de bekende Dow-Jonesindex zat duidelijk in de lift, met een plus van 0,8 procent tot 31.385,76 punten. Techbeurs Nasdaq dikte 1 procent aan tot 13.987,64 punten.

Apple

De Amerikaanse Senaat en het Huis van Afgevaardigden stemden vrijdag al in met een begrotingsresolutie die de Democraten in staat stelt om het nieuwe hulppakket zonder steun van de Republikeinen door het Congres te loodsen. Het duurt waarschijnlijk nog een paar weken voor de uiteindelijke wet is opgesteld. Volgens Biden is de steun hard nodig om de Amerikaanse economie door de crisis te helpen.

Apple ging maandag een fractie hoger de handel uit. Beleggers verwerkten een verklaring van de Zuid-Koreaanse automakers Hyundai en Kia dat er geen gesprekken worden gevoerd met het Amerikaanse technologieconcern over een mogelijke samenwerking. In de afgelopen weken gingen er geruchten dat de autobouwers samen met Apple zelfrijdende elektrische auto's zouden gaan ontwikkelen.

Tesla

Speelgoedmaker Hasbro was daarnaast met resultaten naar buiten gekomen. Die konden beleggers niet bekoren en het aandeel werd ruim 4 procent lager gezet. Ook was er veel aandacht voor maker van elektrische auto's Tesla, die dik 1 procent won. Tesla heeft 1,5 miljard dollar geïnvesteerd in bitcoins en wil de cryptomunt gaan accepteren als betaling voor producten.

Door dat laatste nieuws steeg de waarde van de bitcoin tot zo'n 44.000 dollar. De euro was 1,2050 dollar waard, tegen 1,2043 dollar bij het slot van de Europese beurzen eerder op de dag. De prijs van een vat Amerikaanse olie klom 2,2 procent tot 59,07 dollar. Brentolie kostte ook 2,2 procent meer, op 60,67 dollar per vat.

Lees over dit aandeel ook

  1. mei '21 Beursblik: april lastig vatbare maand voor beleggers 2
  2. mrt '21 Techbedrijven als Apple en Tesla fors onderuit op Wall Street 2

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
NY-DJ-Industrial Avg

Gerelateerd

Reacties

13 Posts
| Omlaag ↓
  1. forum rang 6 suskewiet 8 februari 2021 23:30
    [quote alias=Knife Catcher id=13173427 date=202102082318]
    help me even

    waarom moet tesla bitcoins kopen, als ze die willen accepteren als betaalmiddel voor hun auto's?
    de coins rollen dan toch vanzelf binnen?
    [/quote

    De topman is een geval apart ,maar ik denk dat hij niet alleen handelt ?
    Hopelijk verstoord hij de markt niet ?
  2. [verwijderd] 9 februari 2021 04:20
    Waarom wil Musk of Tesla Bitcoin accepteren als betaalmiddel?
    Deze munt is niet stabiel en waarde hangt van vertrouwen af, dus kunstmatig. Geen land staat erachter. Nu Tesla wel doch die zou net zo snel kunnen zeggen: we accepteren het niet meer.
    Op winst beluste personen jagen de koers op maar die willen ter zijner tijd ook cashen. Musk ook? Waarom speelt hij mee met deze coin en voordien Dogecoin? Genialiteit grenst aan ...?
  3. Knarf 9 februari 2021 07:26
    Als ik lees over bitcoin en Tesla moet ik altijd denken aan de botsauto's op de kermis. Je kocht wat plastic muntjes en mocht in een glimmend autootje rijden. Veel ruis om je heen door de harde muziek en lekker botsen. Vooral niet teveel nadenken. Het enige nadeel was dat je nooit wist wanneer de botsauto's stil vielen......
13 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

NY-DJ-Industrial Avg

0,00 nov '18
0,00 0,00%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links