Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

'Krachtig steunpakket VS nodig voor banengroei'

Reacties

29 Posts
Pagina: «« 1 2 | Laatste | Omlaag ↓
 1. forum rang 7 pietje-2005 8 februari 2021 00:12
  Het is slechts gepraat om te proberen de tent rustig te houden. ook van Lagarta.
  Ze hebben er nooit echt kijk op gehad, zoals ook de economen niet.
  De vorige financiele crisis hadden ze zelf ook willens en wetens zelf gemaakt.
  Kletsen, hoop en pree en van je holadiee met de printer ;-)
  Als de beurzen maar omhoog gaan mag alles, dacht ik.
  Rest is totaal niet belangrijk.
  Toch?
 2. [verwijderd] 8 februari 2021 08:30
  Knap om weer een poppetje als minister van financien aan te stellen die eerder de boel zo uit de hand heeft laten lopen. Als je doet wat je deed, krijg je wat je hebt.

  Ze kan nog zoveel inflatie gestudeerd hebben, ze weet als geen ander dat als de rentes gaan stijgen de boel nog eerder klapt.
 3. forum rang 4 finance2u 8 februari 2021 09:07
  De rente laag houden zal nog vrij lastig zijn..AL die staatsleningen moeten ze aan de man weten te brengen..en dat houdt gewoon een keer op bij voornamelijk de Chinezen, die willen rendement. Dus toch maar weer zelf die leningen opkopen waardoor de boel nog meer opgeblazen gaat worden..
 4. Banana 8 februari 2021 12:23
  Veel heel veel geld in omloop en theoretisch zou dat de prijzen van alle goederen omhoog stuwen. Maar mensen oh mensen, verdienen ze dan meer salaris om alles te kopen? Ah nee, salaris blijft min of meer hetzelfde.
  Wel wordt boodschappen bij Albert Hein duurder, zelfs schrikbarend. Huurprijzen worden duurder, ach, meer dan 50% van netto inkomen, ja maar dat is wat mensen willen betalen, alles gaat toch omhoog?
  Alles? Ja, alles , maar wacht, salaris niet. Dus ....?
  Ook de domme pensioenfondsen zijn nog steeds verplicht om staatsleningen op te kopen en dit tegen negatieve rente. Dus van beleggen van de premie is geen sprake, zelfs andersom, het kost ze geld. Ja, maar waar moeten anders de miljoenen premiegelden veilig naar toe? De geldontwaarding dan? Ah, regel is regel. Dus de staatsleningen zijn binnen kortste keren uitverkocht.
  Hoe dom kan het zijn, allemaal. Helemaal geen rendement, er moet zelfs betaalt worden. Geen wonder dat dekkingsgraad bij 90% belandt. Maar dan wordt gesust en gezegd dat valt nog wel mee.
  Zoveel geld in omloop en ECB zegt dat inflatie onder 2% is, terwijl kopje koffie 3,50 euro kost en duur voor de benzine betaalt moet worden.
  De overheid die de speculanten of beleggers die woningen opkopen, opknappen en voor duurdere huurprijs verhuren en weer andere woningen opkopen en weer duurder verhuren, deze wordt geen stroobreed in de weg gelegd. De koopprijzen van huizen worden alleen maar duurder daardoor, een vicieuze cirkel. Maar doorbreken van de cirkel? Ho maar. Zelfs een prins weet dat het lucratief is. Te meer buitenlandse beleggers. Eigenlijk zou men de huuropbrengsten van diegenen die meer dan 2 woningen bezitten in box 1 moeten plaatsen, want het zijn toch inkomsten? En woningen zijn er om te wonen en niet te beleggen. Dit zou ook voor bedrijven moeten gelden. Ook huurhoogte
  per gebied regelen en dat als men een woning binnen 3 jaar na aankoop weer verkoopt dat dan een boete betaalt moet worden, bijvoorbeeld een veel hogere overdrachtsbelasting.
  Dan beschermt men niet altijd groot kapitaal. Wonen is toch primaire behoefte.

 5. Arie40 8 februari 2021 12:35
  quote:

  Branco P schreef op 7 februari 2021 19:45:

  [...]

  Correct, staatsschuld Japan is 250% van het GDP., al jaren
  Inflatie afgelopen jaren in Japan echter gemiddeld 1%

  We krijgen geen hyperinflatie vanwege een 1.900 Miljard dollar steunpakketje in de VS. Staatsschuld stijgt daardoor niet eens 10%. Er kan nog makkelijk 10 keer zo'n steunpakket bij.

  Met een klein beetje geluk wordt de inflatie iets aangezwengeld, hetgeen gewenst is.
  Ben het geheel met je eens Branco!

  Ik denk dat we binnen 20 jaar net als Japan op 250% zitten bij een inflatie van 1%. Dit door het bijpompen van geld , de vergrijzing en ontgroening.

  Japan kent al langer en heftiger deze 2 demografische ontwikkelingen. Ze hebben stevige invloed. 2% inflatie als gewenst model in West Europa slaat dan ook nergens op. Vermoed dat de ecb dat eigenlijk ook wel beseft maar het wel blijft roepen als een van de argumenten om geld te pompen in de economieën. De andere reden is covid.

  Een negatieve rente maakt van een schuld een opbrengstenpotje. Er staan al tienduizenden miljarden euro's/dollars uit aan een negatieve rente. Ik denk dat dat wel is tientallen jaren zo kan blijven. Ook China met zijn torenhoge ambities op elk vlak,-infra, geopolitiek, economie- zal beseffen dat ze staatsobligaties zal moeten blijven kopen. Ondanks het lage rendement. Doen ze het niet dan brengen ze het systeem in gevaar. En bij een crisis zijn ze niet gebaat. Chinezen groei lukt alleen bij een bloeiende wereldeconomie. En daarbij, ze hebben duizenden miljarden uitstaan in het buitenland. Honderdduizenden miljard wellicht, alleen de schuld van de usa aan China is al mindblowing.
 6. Roels 9 februari 2021 14:29
  quote:

  finance2u schreef op 8 februari 2021 09:07:

  De rente laag houden zal nog vrij lastig zijn..AL die staatsleningen moeten ze aan de man weten te brengen..en dat houdt gewoon een keer op bij voornamelijk de Chinezen, die willen rendement. Dus toch maar weer zelf die leningen opkopen waardoor de boel nog meer opgeblazen gaat worden..
  Daar is al een oplossing voor, gewoon printen, obligaties kopen, kwijt schelden.

  Cancel the public debt held by the ECB and 'take back control' of our destiny – www.euractiv.com -https://www.euractiv.com/section/economy-jobs/opinion/cancel-the-public-debt-held-by-the-ecb-and-take-back-control-of-our-destiny/
29 Posts
Pagina: «« 1 2 | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links