Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Supermarkten schrappen bezorging boodschappen om sneeuwval

Supermarkten schrappen bezorging boodschappen om sneeuwval

ZAANDAM (ANP) - Albert Heijn, Jumbo en onlinesupermarkt Picnic annuleren alle onlinebestellingen van boodschappen die zondag zouden worden bezorgd. Wegens de verwachte hevige sneeuwval is het te gevaarlijk voor bezorgers om de weg op te gaan.

"We hebben eerst heel goed naar de situatie gekeken, maar het is onverantwoord om de weg op te gaan", geeft een woordvoerster van Albert Heijn aan. "Het is een extreme maatregel die we niet graag nemen." Jumbo noemt de situatie "bijzonder vervelend" voor klanten, maar stelt de veiligheid van medewerkers voorop.

"Wij hebben exact dezelfde beslissing genomen", zegt medeoprichter Michiel Muller van Picnic. Normaal gesproken levert het bezorgingsbedrijf op zondagen tienduizenden bestelde boodschappen af. Picnic heeft alle medewerkers die zondag naar werk hadden gemoeten opgedragen thuis te blijven.

Maandag

Muller rekent er vooralsnog op dat de bezorging wel maandag kan doorgaan. "Maar we moeten zondagavond lokaal kijken bij distributiecentra, waar mogelijke sneeuwhopen voor problemen kunnen zorgen." Jumbo meldt van dag tot dag te bekijken of bezorgers van boodschappen weer de weg op kunnen.

Het is voor Albert Heijn en Jumbo niet mogelijk om zelf het tijdstip van bezorging te verzetten voor hun klanten. Wel kunnen klanten een andere dag kiezen voor hun bestelling. Dit levert bij sommige gebruikers van de bezorgdienst van Albert Heijn problemen op, omdat ze de melding krijgen dat alle bezorgmomenten de komende week zijn volgeboekt. De keten adviseert hun om het later nog eens te proberen, omdat geregeld nieuwe 'bezorgblokken' vrijkomen.

Albert Heijn en Jumbo verwachten vooralsnog dat de distributie aan supermarktfilialen zondag wel kan doorgaan, maar houden wel in de gaten of dit nog verantwoord is voor werknemers en leveranciers. De ketens bevoorraden hun winkels zaterdag extra om eventuele tekorten zo veel mogelijk te voorkomen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Ahold Delhaize

Gerelateerd

Reacties

6 Posts
| Omlaag ↓
 1. forum rang 4 mok 6 februari 2021 18:43
  Dan maak ik nog maar eens van de gelegenheid gebruik om mijn verbazing te uiten over de ongelofelijk lage koers van het aandeel. Als geen ander heeft Ahold geprofiteerd van de pandemie, maar de koers staat lager dan voor de uitbraak. Misschien moet er iemand short gaan om een trigger te krijgen voor een koersexplosie. Ik krijg in ieder geval een mooi dividend met dit risicoloze aandeel, dat geeft troost.
 2. forum rang 10 bp5ah 7 februari 2021 12:31
  quote:

  jhgy schreef op 7 februari 2021 10:51:

  ze doen dus geen moeite om die booschappen te bezorgen, werknemers zijn belangrijker dan klanten die niet de deur uitkunnen. Zelfde met ns hele dienstregeling plat, gebeurde vroeger met wat sneeuw nooit. Er wordt niet eens geprobeerd te rijden.
  Google maar eens op Friesland Sneeuwwinter 1979, 15 februari kwam ik mijn bed uit, deed het slaapkamerraam open op de 1e etage en stapte in de sneeuw 10 cm onder mijn slaapkamerraam. Toen vroor het 15 échte graden en was de windkracht 11.

  Mooi weer vandaag ;)
 3. forum rang 5 Japio_ 7 februari 2021 13:16
  quote:

  jhgy schreef op 7 februari 2021 10:51:

  ze doen dus geen moeite om die booschappen te bezorgen, werknemers zijn belangrijker dan klanten die niet de deur uitkunnen. Zelfde met ns hele dienstregeling plat, gebeurde vroeger met wat sneeuw nooit. Er wordt niet eens geprobeerd te rijden.
  Verstand komt met de jaren, hopelijk staat er nog een blikje knakworst achter in de kast en anders moet je er zelf even op uit.
  Het heeft weinig zin om €1000 handel langs de deur te brengen en met €1000 schade terug te komen.
6 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Ahold Delhaize Koninklijke

27,850 17:01
-0,350 -1,24%
Premium

Ahold Delhaize verrast niet met Bol.com, wel met de cijfers

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Ontdek IEX Premium

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links