Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Inloggen

 • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

'Zwitserse bank UBS wil bonuspot voor bankiers flink verhogen'

'Zwitserse bank UBS wil bonuspot voor bankiers flink verhogen'

ZÜRICH (ANP/RTR) - De Zwitserse bank UBS wil de bonuspot voor investeringsbankiers met 20 procent verhogen. Dit nadat de handelsinkomsten de bank van de Nederlandse topman Ralph Hamers hielpen aan de hoogste winst in vijf jaar. Dat meldde persbureau Bloomberg op basis van ingewijden. UBS wilde niet op de geruchten reageren.

De belangrijkste medewerkers van de divisie vermogensbeheer van UBS krijgen een variabel loon dat nagenoeg gelijk is, of iets hoger ligt aan dat van vorig jaar. De verschillen per regio zijn groot. In Azië kunnen bonussen voor vermogensbeheerders met 10 procent toenemen. In Europa kunnen bepaalde bankmedewerkers hun bonus met 10 tot 15 procent zien dalen.

Banken over de hele wereld worstelen met de ongelijke impact van de coronapandemie. Zo zorgden de stijgende aandelenmarkten ervoor dat de handel werd gestimuleerd. De lockdowns in verschillende landen hadden echter verlammende economische gevolgen, waardoor kredietverstrekkers zich schrap zetten voor eventuele wanbetalingen.

UBS profiteerde vorig jaar vooral van zijn bedrijfsmodel, aangezien de kredietportefeuille met een laag risico minder verliezen opleverde dan bij veel concurrenten. De portefeuille bestaat met name uit hypotheken en leningen aan welgestelden en enkele bedrijfs- en retailkredieten in het welvarende Zwitserland.

Topman Hamers zei onlangs dat een sterke band met klanten de bank heeft geholpen om in een onrustig jaar netto meer dan 100 miljard dollar aan nieuw geld binnen te halen bij zijn divisie vermogensbeheer. Hamers is momenteel bezig met het doorlichten van alle activiteiten van de bank en verwacht in het tweede kwartaal een update te kunnen geven van de strategische initiatieven en plannen.

Reacties

25 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste | Omlaag ↓
 1. forum rang 4 Travis Bickle 6 februari 2021 08:31
  Logische stap, jarenlang onderbetaald, uniek onmisbaar werk, crème de la crème der mensheid.
  Kan er geen telefoonnummer of actie opgezet worden, Ik ben bereid een substantieel bedrag te doneren, dan maar even geen geld naar Afrika, liever naar Zwitserland.
  Ik hoor graag waar mijn donatie naar toe kan.
 2. forum rang 8 drooglegging 6 februari 2021 10:43
  Intellectueel een vooruitgang, hij is daar meer ondernemer terwijl hij hier meer ambtelijk en politiek moest opereren.

  Zwitserland is een eiland binnen Europa, de sollid as a rock eigen munt staat ver boven de onzekere euro qua vertrouwen en stabiliteit.

  Ik denk dat Madame De la Garde schuimbekkend naar het land kijkt: "Het is schandalig maar gelijk ook een voorbeeld hoe het beter kan"

  Als ik Hamers was zou ik de aanstaande oproep van het OM negeren "kom eerst maar met bewijzen en handel het af met mijn advocaten"
 3. forum rang 8 drooglegging 6 februari 2021 11:22
  Als USB succesvol wordt lonkt Goldmen Sacks waar je intellectueel(want daar hebben die bankiers het steeds over) helemaal los kan, het land van puur kapitalisme.

  Het doet zo on-Nederlands aan, hij overstijgt zichzelf, de spruitjes lucht, parkeerkaart problemen en file-toestanden achterlatend en met zijn eigen Gulfstream de wereld rondvliegend voorziet van mooie financiele producten en diensten en ijzersterke resultaten, want daar wordt je op afgerekend.

  Dat hij hoon en pek krijgt uit eigen land zal nooit meer veranderen, dat is de cultuur hier.
 4. forum rang 5 zwendelaar 6 februari 2021 21:27
  quote:

  Nuchtere Kijk Op schreef op 6 februari 2021 13:44:


  De echte Hammer time komt nog wel voor Ralph Hamers ;-) Kan ie straks z'n bonus uitdelen in de gevangenis om z'n vege (achter) lijf te redden.
  ach dat zal wel loslopen , de beste man zal n slechte jeugd gehad hebben , gescheiden ouders hebben , of misbruikt zijn in z n jeugd dan komt i r gewoon af met n waarschuwing en zal zeggen ik zal dat nooit meer doen , en dan is t zaakje weer klaar zo werkt dat in nederland
 5. forum rang 5 andre68 7 februari 2021 09:26
  quote:

  objectief schreef op 6 februari 2021 11:17:


  De UBS behaalde een topwinst door investeringen; heel begrijpelijk dat de mooie prestatie van het personeel evenredig beloond gaat worden. Uiteraard wil ieder dit wel, maar helaas!!!
  Weer zo'n betweterige wijsneuzerige Brilsmurf reactie.
25 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Dagelijkse nieuwsbrief

Ja, ik wil elke dag de laatste kooptips en analyses van verschillende aandelen ontvangen.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links