Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Hoop op extra coronasteun stuwt aandelenbeurzen New York

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York zijn vrijdag met winsten het weekend ingegaan. Beleggers trokken zich op aan de ontwikkelingen in Washington. Daar werd in het Congres een begrotingsvoorstel aangenomen met daarin ook vele miljarden aan extra coronasteun.

De begrotingsregeling stelt de Democraten in staat om een coronasteunpakket van 1900 miljard dollar van president Joe Biden zonder steun van de Republikeinen door het Congres te loodsen. Het duurt waarschijnlijk nog een paar weken alvorens de uiteindelijke wet echt is opgesteld. Volgens Biden is de steun hard nodig en zit de Amerikaanse economie nog altijd in de problemen. Hij verwees daarbij ook naar het zwakker dan verwachte banenrapport dat eerder op vrijdag naar buiten kwam.

De leidende Dow-Jonesindex steeg 0,3 procent tot 31.148,24 punten. De bredere S&P 500 won 0,4 procent tot 3886,83 punten en techgraadmeter Nasdaq dikte 0,6 procent aan tot 13.856,30 punten.

Reddit-aandelen

Ook ging de aandacht weer uit naar de zogeheten Reddit-aandelen. De populaire beleggingsapp Robinhood hief de beperkingen voor de aandelen van gamewinkelketen GameStop en bioscoopconcern AMC in zijn geheel op. De aandelen waren afgelopen week de spil in een heuse beursgekte, veroorzaakt door acties van kleine beleggers op internetforum Reddit. Maar door beperkingen verloren de aandelen deze week tientallen procenten aan beurswaarde. GameStop maakte vrijdag 20 procent goed van het eerder verlies. AMC verloor nog eens krap 4 procent.

Automaker Ford steeg 1,2 procent. Justitie in de Verenigde Staten heeft een strafrechtelijk onderzoek naar foutieve emissietesten bij de automaker gestaakt. De California Air Resources Board beëindigde ook zijn onderzoek. Ford maakte tevens bekend de komende vier jaar 22 miljard dollar investeren in elektrische en zelfsturende auto's. Dat is bijna een verdubbeling van de eerdere investeringsplannen in stekkerauto's.

Johnson & Johnson

Farmaceut Johnson & Johnson won 1,5 procent. Dochterbedrijf Janssen Biotech uit Leiden vroeg de Amerikaanse geneesmiddelenautoriteit toestemming om diens coronavaccin op de markt te zetten. Het gaat om een aanvraag voor een versnelde goedkeuring van het vaccin bij de Food and Drug Administration (FDA).

De euro was 1,2046 dollar waard, tegen 1,2036 dollar bij het slot in Europa. Een vat Amerikaanse olie kostte 1,3 procent meer op 56,96 dollar. Brentolie werd 1 procent duurder op 59,45 dollar per vat.

Lees over dit aandeel ook

  1. 09:12 AEX lager van start gegaan, slechts twee stijgers
  2. 08:13 AEX waarschijnlijk lager van start door vrees voor escalatie in Midden-Oosten

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
AEX

Gerelateerd

Reacties

3 Posts
| Omlaag ↓
3 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

AEX

861,10 11:45
-4,26 -0,49%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links