Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Biden: Amerikaanse economie zit nog altijd in de problemen

WASHINGTON (ANP/BLOOMBERG) - De Amerikaanse economie zit nog altijd in de problemen. Die woorden sprak de Amerikaanse president Joe Biden vrijdag tijdens een bijeenkomst in het Witte Huis. De Democraat hekelde het gegeven dat de Republikeinen niet bereid zijn om de volledige omvang van zijn coronasteunpakket "dat nodig is om de crisis aan te pakken" te ondersteunen.

Volgens Biden bereiken een heleboel mensen een soort van breekpunt. Hij beloofde snel te zullen handelen, waarbij de president verwees naar het zwakker dan verwachte banenrapport dat de Amerikaanse overheid vrijdag bekendmaakte. Volgens Biden is het beter om nu voor snelheid te kiezen dan voor voortslepende onderhandelingen over regels.

Uit de banencijfers kwam naar voren dat de lonen in de particuliere sector nauwelijks zijn gestegen. In de horeca en vrijetijdssector verdwenen de afgelopen twee maanden bijna 600.000 banen. Het werkloosheidscijfer daalde wel, maar dat kwam vooral doordat sommige Amerikanen de zoektocht naar een baan opgaven.

10 miljoen banen verloren

In vergelijking met de piek van voor de pandemie zijn in de VS zo'n 10 miljoen banen verloren gegaan. Het rapport geeft het wetsvoorstel van Biden voor 1,9 biljoen dollar aan coronasteun kracht bij. De senaat stemde eerder op vrijdag in met de plannen, maar heeft wel een aantal wijzigingen in het plan aangebracht zoals extra steun voor ziekenhuizen op het platteland. Door de aanpassingen moet het Huis van Afgevaardigden, dat er al eerder mee instemde, er nog een keer over stemmen.

Biden ziet er niets in om het totale pakket te verkleinen. Volgens hem valt er een les te leren en dat is dat er niet genoeg kan worden gedaan. De commissies van het Huis en de Senaat hebben tot 16 februari de tijd om de stimuleringswetgeving op te stellen volgens de richtlijnen die eerder op vrijdag in de Senaat werden goedgekeurd.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

5 Posts
| Omlaag ↓
  1. eldee99 6 februari 2021 13:33
    quote:

    san marco schreef op 6 februari 2021 06:49:

    Hoezo?! Dow en nasdaq op record stand. Zowel oud en nieuwe economie staan sky high......waar hebben we over?
    Nou inderdaad! Als men blijkbaar 180 Miljard op de plank heeft liggen voor één of andere filmpjes app, dan is het toch niet nodig om steun pakket na steun pakket beschikbaar te stellen...
    Het gebrek aan innovativiteit, deskundigheid en daadkracht is ver te zoeken in de huidige politiek; kijk naar het achterlijke beleid van Draghi, de idioterie omtrent corona en het steeds maar verder verruimen van onnodige steunpaketten. Hopelijk gaat het snel een keer goed fout, dan blijft de schade zo veel mogelijk beperkt. Prettig weekend!!
5 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links