Van beleggers
voor beleggers
desktop iconOne Monitor

Inloggen

  • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

Philips krijgt ongelijk in patentconflict met Garmin en Fitbit

WASHINGTON (ANP/BLOOMBERG) - Philips heeft een tik te verwerken gekregen in een patentconflict met het Amerikaanse navigatiebedrijf Garmin en Googles smartwatch-producent Fitbit. Het International Trade Centre (ITC) heeft de eerdere beschuldigingen van Philips, die meende dat de Amerikanen patenten van Philips braken, ongegrond verklaard. Andere patentzaken tegen Garmin en Fitbit lopen nog.

Volgens Philips gebruiken Garmin en Fitbit de door Philips bedachte technologie voor het monitoren van gezondheid, zonder daarvoor te betalen. Philips ontwikkelde de technologie naar eigen zeggen voor zijn gezondheidsproducten Lifeline, Biosensor en Sleep Diagnostic.

De zaken draaien onder andere om technologie voor gps, beveiliging van persoonlijke data en internetverbindingen voor zogeheten wearables met bijvoorbeeld de smartphone. Philips verkoopt een eigen smartwatch en ontwikkelt dergelijke technologieën ook voor volgsystemen voor patiënten. Het bedrijf wilde bij het ITC in Boston en Californië onder meer afdwingen dat Garmin en Fitbit alsnog een licentie moeten kopen voor de patenten.

Tweede ronde

De eerste ronde in het patentconflict heeft Philips verloren, de tweede ronde volgt nog. Daarna maakt Philips de afweging of het in hoger beroep gaat, laat een woordvoerder weten. "Naast deze zaak lopen nog meer zaken tegen Garmin en Fitbit, daar gaat het om andere patenten", aldus de zegsman. "We zitten er dus nog middenin."

Op het gebied van intellectueel eigendom is Philips het actiefste Nederlandse bedrijf. Het medisch-technologische bedrijf vroeg de laatste jaren ruim 1500 patenten per jaar aan. Als het gaat om het schenden van patentrechten lost Philips de meeste zaken zelf, buiten de rechtbank, op. Soms loopt het uit op een conflict, zoals met Garmin en Fitbit, en dan vindt Philips een gang naar de rechter noodzakelijk.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Philips Koninklijke

Gerelateerd

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
1 Post
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Philips Koninklijke 46,330 18 mei
-0,285
-0,61%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links