Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Elon Musk tweet koers cryptocoin Dogecoin omhoog

Elon Musk tweet koers cryptocoin Dogecoin omhoog

HOUSTON (ANP) - Tesla-topman Elon Musk heeft de koers van cryptomunt dogecoin de hoogte in getwitterd. Musk stuurde donderdagochtend (Nederlandse tijd) het woord 'Doge', waarna de koers van de digitale munteenheid met haast 50 procent omhoog ging.

Musk volgde zijn tweet met een berichtje met een plaatje uit de film de Lion King waarin de aap Rafiki het pasgeboren leeuwtje Simba omhoog houdt. Musk had daarbij zijn hoofd over dat van Rafiki geplakt en het hoofd van een hond over dat van Simba.

Dogecoin is een cryptomunt waar Musk wel vaker over twittert. De munt is vernoemd naar een meme, een type grappig plaatje dat op internet rondgaat. Bij het doge-meme uit 2013 wordt een plaatje van een shiba inu-hond, een Japans ras, voorzien van grappig bedoelde teksten, die bewust grammaticaal niet kloppen. Bovendien worden de teksten in een lettertype geschreven dat alom gehaat wordt en belachelijk gemaakt wordt online.

GameStop

Recent tweette Musk ook al over GameStop, het aandeel dat door Reddit-gebruikers fors hoger werd gezet om shortsellers de voet dwars te zetten. Musk voerde een tijd lang een strijd uit met een aantal van die shortsellers die negatief waren over Tesla, maar dat is met de forse koersstijging van de maker van elektrische auto's verleden tijd.

In 2018 kwam Musk wegens zijn twittergedrag al eens in opspraak. Toen stuurde hij een tweet waarin hij ten onrechte beweerde dat Tesla van de beurs zou worden gehaald. Het bericht, waarin hij bovendien stelde dat de financiering rond was, leverde hem een boete bij beurswaakhond SEC op wegens misleiding van beleggers. Ook moest hij zijn functie als voorzitter van Tesla opgeven.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
E.ON SE NA O.N.
Tesla

Gerelateerd

Reacties

35 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste | Omlaag ↓
 1. forum rang 4 efreddy 4 februari 2021 12:49
  quote:

  Beursverkloot schreef op 4 februari 2021 12:25:

  Ok, bericht begrepen. Nu weer all-in op DogeCoin. Volg de meute en zorg dat je op tijd weer met winst hebt verkocht. Dat is (helaas) beleggen anno 2021. *Cynische modus off*
  Heb al Doge vanaf dec 2013 en zal er altijd blijven hebben , zit nu ong met evenveel Doge als op 2/03/2018 toen Doge 0.00000055 BTC kostte, nu 0.00000140 BTC ,aan de huidige koers zit ong 1.25% van mijn vermogen in Doge.
  Dat is voor BTC ong hetzelfde .

  Marketcap van Doge nu bijna 6 miljard €, ver van all in dus.
 2. Hugo44 4 februari 2021 12:50
  Elon zorgt er wel voor dat veel meer mensen interesse in crypto krijgen, en tegenwoordig is het veel eenvoudiger om crypto te kopen, bv. op Binance met iDeal. Bitcoin heeft nu interesse uit de professionele hoek en is daardoor flink gestegen. 1 BTC voor 30000 euro lijkt duur, (alhoewel je natuurlijk ook een gedeeltelijke BTC kunt kopen). Omdat de Dogecoin maar een paar cent kost tweet Elon 'the people's crypto'. Dat lijkt te gaan werken. Het maakt niet uit dat Dogecoin (en veel andere crypto's) nog geen economische toepassing hebben. Alles lijkt beter dan je geld in euro's of dollars hebben, geld dat met 1 druk op een toetsenbord-knop weer procenten in waarde kan verliezen. Steeds meer mensen krijgen door hoe het financiele systeem werkt, voor de rijke mensen, tegen de arme mensen. Cryptobeleggers vechten terug!! De rijkste man op aarde staat achter ze.
 3. forum rang 7 Bert12345 4 februari 2021 13:00
  quote:

  Banana schreef op 4 februari 2021 12:56:

  En als die rijkste man op aarde er plotseling genoeg van heeft en zich stiekem terugtrekt uit deze cryptomunten? Of hij wordt plotseling ziek of zoiets.
  Dan heeft hij een mooi winstje behaald met front running. Dat is de conclusie.
 4. forum rang 4 geobeo 4 februari 2021 13:12
  Sja, als de afgelopen weken ons iets geleerd hebben over het voordeel van crypto: geen tegenpartij risico.

  Geen brokers/clearing houses die plotseling voor uitsluitend particulieren de longs of shorts verbieden, geen massale "storingen" bij traden, geen probleem met hoge volumes, altijd te verhandelen ook buiten exchanges om, geen after hours trading waar sommigen wel en sommigen geen toegang tot hebben, geen gedwongen verkopen door brokers, geen stoplosses die stilzwijgend en onvrijwillig worden toegevoegd op 1 bepaald aandeel, enz.

  En dan wordt er met droge ogen gepropageerd dat beleggen in crypto heel risicovol is. whahahaha. Juist. #bullshitmedia
 5. Henk30 4 februari 2021 13:22
  Musk doet dus misschien zelf aan front running. Bij die vage Kryptomunten eenvoudig mogelijk. Bij aandelen is dit door de SEC veel sterker
  gecontroleerd.

  Overigens: Als je voor 100 € BTC koopt heb je €100 minder in je portmenee om uit te geven.Dus ben je effektief €100 armer omdat je die €100 niet meer uit kunt geven
  Als de koers verdubbeld en na liquideringsaftrek 195% bij verkoop over zou blijven heb je alös je niet verkooptje 95% niet gerealiseerde winst, die dus nog niet bestaat.
  Pas als je verkoopt heb je die winst, en je twee biertjes voor een.
  Als iedereen BTC gaat verkopen betraagt de liquiditeitsaftrek 100% en is de realiserbare winst weg. Het werkt dus alleen dat de niet gerealiseerde, fictieve, winst volledig gerealiseerd kan worden als een minimaal aantal verkoopt.

  Zo is het ook volkomen fout Bill gates en co zo rijk te rekenen met het rekensommetje aandelen in bezit * beurskeurs. Als die nameijk hun aandelen beginnen te verkopen gaat de koers gegarandeerd zwaar zakken - de werkelijk realiseerbare liquiditeitswaarde is extreem veel lager.
 6. forum rang 4 geobeo 4 februari 2021 13:26
  quote:

  Henk30 schreef op 4 februari 2021 13:22:

  Musk doet dus misschien zelf aan front running. Bij die vage Kryptomunten eenvoudig mogelijk.
  De rijkste man ter wereld doet aan front running? Hij is toevallig ook 1 van de slimste mensen ter wereld.

  En dan kiest hij Dogecoin? Alleen een boomer die te veel NOS leest kan dat bedenken.
 7. forum rang 4 jaapaap 4 februari 2021 13:33
  sec moet dit soort capriolen verbieden.

  hetzelfde is short gaan, dit geldt ook voor onze afm
  misschien dat bemoeial knot hier eens wat over zegt.

  De nederlandse banken zo is mij verzekerd lenen geen aandelen uit van klanten aan shorters
  dus zijn het pensioenfondsen ed die ze wel uitlenen en zo wat verdienste binnen harken.
 8. Hugo44 4 februari 2021 14:05
  Elon Musk heeft zelf heus geen Dogecoin gekocht of verkocht, maar hij denkt wel na over het financiele systeem. Hij werkte ooit in de financiele sector, weet er dus wat van af, richtte PayPal op, met het idee dat dat een met de banken concurrerend betaalsysteem kon worden, maar hij werd dwarsgezeten, waardoor het lang niet veel meer was dan een soort creditcard-systeem.

  Elon Musk is slim genoeg om te weten dat het huidige fiat-systeem staat en valt met vertrouwen, en door de corona-crisis zijn overheden gedwongen om heel veel extra geld uit te delen om de economie draaiend te houden. Daarbij wordt veel te weinig gekeken naar wat echt nodig is (zie KLM waar erg veel geld naar toe gaat) en je kunt er wel van uit gaan dat de controle op deze geldstromen achteraf niet goed meer te doen is, de belastingdienst werkte al niet super voordat dit begon. De staatsschuld zal tientallen procenten hoger worden in 1 of 2 jaar tijd, veel bedrijven zullen toch nog gaan omvallen, werkloosheid, bijstand, inflatie, onrust, er komt nog wat aan.

  Het staat Elon Musk vrij om over crypto te tweeten, dat heeft (voorlopig) niets met de koers van het aandeel Tesla te maken. Wel is het riskant dat Elon nu shorters gaat bashen, want het is denkbaar dat de hedgefondsen en grote beleggers flinke verliezen lijden en dat op een of andere manier op het aandeel Tesla gaan afreageren. Daarom heb ik mijn aandelen Tesla gisteren verkocht, ik kijk het even aan en stop dat geld in fysiek zilver in opslag (en ook wat in Dogecoin). Er komt een silversqueeze aan en daar kun je leuk geld mee verdienen.
 9. Hugo44 4 februari 2021 14:37
  Kleine correctie, Elon Musk richtte X.com op dat later met PayPal fuseerde. Elon verdiende veel geld toen PayPal niet veel later door eBay werd gekocht. Daardoor kon Musk Tesla en Spacex oprichten. De rest is geschiedenis?? Tesla zal het duurste bedrijf ter wereld worden denk ik, veel mensen zien Tesla alleen als autobedrijf maar het is veel breder, transport en energie en nog veel meer. Er zijn wel parallellen met Steve Jobs en Apple, toen Apple met de iPhone kwam zei iedereen dat het veel te laat was. Intussen zijn Nokia en Blackberry bijna failliet en verdient Apple het best aan de iPhones en aanverwante software en apps. Helaas is Apple na Jobs al jaren een beetje saai bedrijf geworden, maar wie weet gaat dat veranderen als ze over een paar jaar met een zelfrijdende auto komen die in één klap de gevestigde orde wegvaagt. Best mogelijk dat Tesla dan ophoudt met auto's maken, maar het doel is dan bereikt, de switch naar sustainable.
 10. [verwijderd] 4 februari 2021 15:02
  Heb begrepen dat de centrale banken gaan ingrijpen op de cryptomarkten, een soort van rente gaan invoeren, transactie kosten in rekening gaan brengen en voor $2800miljard coins gaan opkopen, een soort van verruiming, maar dan anders!

  Yellen:"We go to bump it down"

  Knot:"Wij blijven aan de knoppen draaien net zo lang tot het weer zakt naar net boven nul"
 11. forum rang 4 Sir Cryptalot 4 februari 2021 15:15
  quote:

  Bobojacq schreef op 4 februari 2021 14:52:

  Hugo44..Schrijft...

  Er komt een silversqueeze aan en daar kun je leuk geld mee verdienen..

  Dat dacht Men=......Tot de Short Selling er werd op gezet...af gelopen maandag toch....?
  Hier kan Men=..kleine belegger... toch Niet tegen op...????
  Is dit een rebus?
35 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links