Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Inloggen

 • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

Coronacrisis bezorgt Shell grootste jaarverlies ooit

Reacties

32 Posts
Pagina: «« 1 2 | Laatste | Omlaag ↓
 1. eldee99 4 februari 2021 10:41
  Mensen die denken dat de energietransitie is voltooid, of al significant is gevorderd, hebben stront in hun ogen en nog nooit de statistieken bekeken. In 2019 zat we op 100M vaten/dag. In 2020 was dit 91M (corona). Voor 2021 is de verwachting 95M, met daaropvolgend 5M stijging per jaar.

  Als je shell nu niet koopt, heb je over een jaar spijt (wanneer de tech parabolen weer neergedaald zijn).
 2. Noyby 4 februari 2021 10:43
  quote:

  eldee99 schreef op 4 februari 2021 10:41:


  Mensen die denken dat de energietransitie is voltooid, of al significant is gevorderd, hebben stront in hun ogen en nog nooit de statistieken bekeken. In 2019 zat we op 100M vaten/dag. In 2020 was dit 91M (corona). Voor 2021 is de verwachting 95M, met daaropvolgend 5M stijging per jaar.

  Als je shell nu niet koopt, heb je over een jaar spijt (wanneer de tech parabolen weer neergedaald zijn).


  De verwachting van wie? Vele partijen, waaronder BP zeggen dat we nu al op peak oil zitten. Elektrisch rijden gaat er enorm in hakken de komende jaren, corona heeft alleen maar een extra zetje gegeven.
 3. Noyby 4 februari 2021 10:44
  quote:

  BeursVis schreef op 4 februari 2021 10:39:


  [...]

  Ze zijn laat maar niet te laat. Daarnaast is er nog wel 20+ jaar vraag naar olie. Shell heeft nog genoeg tijd om zich aan te passen.


  lol, ze zeggen zelf dat ze geen geld kunnen verdienen met duurzame opwekking, dus gaan ze zich maar richten op de verkoop via de pompstations. Dat klinkt als een heeeeel goede businesscase....NOT
 4. Noyby 4 februari 2021 10:49
  quote:

  eldee99 schreef op 4 februari 2021 10:46:


  Noyby, prima. Ga jij lekker aandeeltjes Tesla kopen. Als jij denkt dat Shell is afgeschreven, ook prima. Ik verwacht van niet. Shell is (veel) meer dan alleen olie; of denk jij dat hun technici niks ander kunnen dan gaten in de grond boren? Dream on


  hahaha veel succes. Vooralsnog heb ik de afgelopen 10 jaar veel meer verdiend met diverse beleggingen in duurzame ontwikkeling dan jij met je fossiele aandelen.
 5. Isildur1 4 februari 2021 11:15
  Ik heb nog wat toiletpapier op de kop getikt, i win!

  Volgens Noyby zetten wij de gehele industrie&vervoer binnenkort stil want olie is toch niet meer nodig.
  Millieu technisch gezien niks mis mee maar realistisch is het niet.

  Voordat met name al het vrachtvervoer om is zijn wij nog wel 20 jaar verder op zijn minst. Op dit moment is er nog geen een land die "on track" is om de afgesproken doelen te halen wat betreft millieu, dat zegt ook genoeg. Het duurt gewoon langer dan gedacht. Een soort vaccinatie strategie zeg maar.

  Dat de transitie komt ontkent niemand, wel de snelheid waarmee dit zal gebeuren. Als er iets is wat het verleden ons heeft geleerd is dat de politiek dit soort plannen gewoon niet snel/goed en efficient kunnen uitvoeren.

  Simpel voorbeeld; als de economie straks aantrekt en china om olie zit te springen denk je dan dat men de kraan dichthoud voor het millieu.

  Of een voorbeeld dichter bij huis. De gemeentes krijgen het niet voor elkaar om de huizen millieu vriendelijker te maken binnen de afgesproken termijn. Logisch dat kost enorm veel geld en de particulier gaat dat echt niet zelf betalen om vervolgens ook nog een mee te betalen aan de mensen die dat niet doen. Dat heeft gewoon tijd nodig zodat je verplichtingen kunt opleggen maar mensen niet in 1x met enorme kostenposten opzadelt.

 6. forum rang 9 bp5ah 4 februari 2021 13:49
  quote:

  Noyby schreef op 4 februari 2021 10:10:


  [...]

  nee, het is gewoon te laat. Ze hebben de boot gemist en dit bedrijf is een aflopende zaak. Ze willen nu gaan focussen op de broodjes ed. verkoop via pompstations als corebusiness. Zegt toch al genoeg...

  Je hebt je flink ingelezen zie'k wel, helemaal up to date, NOT.
32 Posts
Pagina: «« 1 2 | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Royal Dutch Shell A 17,158 02 aug
+0,066
+0,39%

Dagelijkse nieuwsbrief

Ja, ik wil elke dag de laatste kooptips en analyses van verschillende aandelen ontvangen.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links