Van beleggers
voor beleggers
desktop iconOne Monitor

Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Coronacrisis blijft mensen naar internetmarktplaats eBay lokken

SAN JOSE (AFN/BLOOMERG) - Onlinemarktplaats eBay blijft profiteren van de toestroom van koopjesjagers, die zich juist in crisistijd lijken te verzamelen bij de onlineverkoopplatforms van het bedrijf. Het Amerikaanse bedrijf zette ook in het slotkwartaal een hogere omzet en winst in de boeken te zetten. Eerder had het concern de verwachting voor coronajaar 2020 al opwaarts bijgesteld.

EBay sloot de meetperiode af met een winst van 781 miljoen dollar. Een jaar eerder bleef onder de streep nog 469 miljoen dollar over. De omzet ging van 2,2 miljard dollar naar 2,9 miljard dollar. Over heel 2020 werd een omzet van meer dan 10 miljard dollar gehaald. Daarvan bleef onder de streep 2,5 miljard dollar over, ruim 1 miljard dollar meer dan een jaar eerder.

EBay is vooralsnog het moederbedrijf van het Nederlandse Marktplaats.nl. De onderneming maakte eerder bekend de advertentietak, waar Marktplaats onder valt voor 9,2 miljard dollar te verkopen aan het Noorse Adevinta. Daarvoor is nog wel goedkeuring vereist. Zo heeft de Britse marktwaakhond eind vorig jaar aangegeven onderzoek te doen naar de deal. EBay zelf verwacht de deal nog altijd in het lopende kwartaal af te kunnen ronden.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
eBay

Gerelateerd

Reacties

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

eBay 60,430 11 mei
-1,010
-1,64%
 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare