Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Inloggen

 • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

Bayer sluit deal van 2 miljard dollar in Roundup-kwestie

Reacties

16 Posts
| Omlaag ↓
 1. GANGISTERM 3 februari 2021 20:03
  Icebear1 heb je je ook verdiept in de rechtzaak?

  Het is nog niet eens duidelijk of dit überhaupt wel door roundup komt.
  200.000 euro voor een bedrijf afgeven voor iets dat niet bewezen is dat het door jou schuld komt is best veel geld in mijn optiek.

  Blij voor bayer en blij voor de persoon in kwestie.
 2. forum rang 6 Erny 3 februari 2021 21:01
  quote:

  Frankla schreef op 3 februari 2021 20:31:


  Volgens mij zijn nog lang niet alle zaken hiermee beslecht. Weet iemand wat er nog loopt? Als alles opgelost is dan wordt Bayer wellicht weer een interessante optie om in te beleggen. Iemand een mening?

  Nee, net als bij het dieselschandaal bij VW komt hier voorlopig geen einde aan.
 3. Brogembank 3 februari 2021 21:13
  Dat wordt inderdaad interessant morgen met Bayer. Ik heb al eerder op een vermeende oplossing een aankoop gedaan en ben vervolgens nat gegaan. We gaan het zien. Momenteel geschreven calls @jun 60 op de aandelen. als ze exploderen obv dit nieuws lijd ik een beperkt verlies. maar zoals gezegd, al eerder gedacht dat eea opgelost werd
 4. forum rang 4 Sir Cryptalot 3 februari 2021 23:12
  Ik dacht dat onder de €50 erg goedkoop was dus ben een paar weken geleden goed ingestapt. Het zou me niets verbazen als we rond de €85 het jaar uit gaan.

  Rond de hele affaire zitten natuurlijk vele vieze vingers in de pap te roeren en ik vertrouw al de goedkeurende instanties ook niet helemaal maar het gebrek aan bewijs is voor mij wel genoeg om te denken dat deze oplossing de conclusie kan zijn van het relaas. Op terug naar de100+!
 5. forum rang 6 Krentenmenten 4 februari 2021 06:41
  quote:

  Sir Cryptalot schreef op 3 februari 2021 23:12:


  Ik dacht dat onder de €50 erg goedkoop was dus ben een paar weken geleden goed ingestapt. Het zou me niets verbazen als we rond de €85 het jaar uit gaan.

  Rond de hele affaire zitten natuurlijk vele vieze vingers in de pap te roeren en ik vertrouw al de goedkeurende instanties ook niet helemaal maar het gebrek aan bewijs is voor mij wel genoeg om te denken dat deze oplossing de conclusie kan zijn van het relaas. Op terug naar de100+!


  100 plus is zeer goed mogelijk als de gehele affaire achter de rug is.
 6. forum rang 10 DeZwarteRidder 27 maart 2021 10:58
  Glyfosaatlobby
  05:09

  Op sociale media komen weer oranje akkers vol afgestorven planten voorbij, inclusief verontwaardigde teksten over glyfosaat, het middel dat dit op zijn geweten heeft. Glyfosaat zou kanker verwekken, zou parkinson en autisme veroorzaken en zou de biodiversiteit naar de filistijnen helpen.

  Zou ... Want wetenschappers denken er anders over. Glyfosaat is een onkruidverdelger waarmee veel Nederlandse boeren in de lente hun akkers schoonvegen. Voor de winter zaaien ze die akkers in met planten die de bodem verrijken. Gewassen die organische stof toevoegen en de erosie van de bodem afremmen. Wanneer deze groenbemesters hun taak hebben volbracht, moeten ze weer verdwijnen om plaats te maken voor de zomergewassen. Dat doet glyfosaat. Een week na het afsterven van dit wintergroen hebben bacteriën het meeste ­glyfosaat alweer afgebroken.

  Greenpeace, Milieudefensie, GroenLinks en D66 eisen echter een verbod op glyfosaat. Demissionair minister Carola Schouten voelt er niets voor. Want alle serieuze instanties, van de VN tot de EU, vonden nooit aanwijzingen dat glyfosaat kanker of andere ziektes veroorzaakt. Ook dieren ondervinden er geen nadeel van.

  Vergeleken met andere onkruidbestrijders — en alles draait om vergelijken — is glyfosaat een van de effectiefste, veiligste en minst schadelijke herbiciden. Elk middel heeft nadelen, zeggen onderzoekers. Het komt erop aan de nadeligste te weren. En daar hoort glyfosaat zeker niet bij. Het wetenschappelijk bewijs is overtuigend, toch blijven tegenstanders het tegenovergestelde beweren.

  Op het eerste oog lijken ze deel uit te maken van een idealistische grassrootsbeweging. ‘Maar dat is schijn’, zegt Hidde Boersma, onderzoeksjournalist, documentairemaker en gepromoveerd microbioloog. ‘Achter dit verzet gaat een goed geoliede lobbymachine schuil met veel geld uit de biologische industrie.’ Volgens Boersma is het dezelfde lobby die ook het verzet tegen ggo’s (genetisch gemodificeerde planten) aanvoert.

  Boersma maakt er nu er een nieuwe film over, The Glyphosate Chronicles, en belooft de geldstromen uit deze hoek volledig bloot te leggen. Ik bekijk de trailer op sugarrushfilm.nl/glypho­sate en vermoed dat de antiglyfo­saatlobby er niet blij mee zal zijn.

  Originele link van het artikel: fd.nl/futures/1377913/glyfosaatlobby
16 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Gerelateerde instrumenten

 1. BAYER AG 17 sep
  45,410
  -0,94% -0,430
 2. EUR/USD 17 sep
  1,1727
  -0,35% -0,0042

Dagelijkse nieuwsbrief

Ja, ik wil elke dag de laatste kooptips en analyses van verschillende aandelen ontvangen.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links