Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Inloggen

 • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

Ook Nederlandse beleggers stortten zich op GameStop

Reacties

27 Posts
Pagina: «« 1 2 | Laatste | Omlaag ↓
 1. investorben 3 februari 2021 22:33
  Ik snap de verontwaardiging over short gaan niet. Het is van alle tijden. Er zijn altijd partijen die menen dat de koers van een aandeel of een grondstof te hoog is. Als ze het goed zien verdienen ze met short gaan bij een koersdaling geld, als ze het bij het verkeerde eind hebben verliezen ze geld. Als je zelf een putoptie koopt koop je het recht om gedurende een bepaalde tijd een aandeel tegen een bepaalde koers te verkopen. Degene die de putoptie afgeeft dekt zich in door short te gaan. Verbod op short gaan houdt dus ook in dat de optiehandel niet meer mogelijk is.
  De mogelijkheid om short te gaan in aandelen houdt in dat er altijd handel is, ook bij dalende koersen. Er wordt dus altijd uiteindelijk de juiste prijs betaald. Bij onroerend goed kun je niet short gaan. Als daar de markt daalt (en dat kan ook!) valt de handel stil want niemand wil met verlies verkopen.
  Iets anders is marktmanipulatie; d.w.z. het bewust verspreiden van geruchten om de koers een bepaalde richting op te drijven. Daar moet uiteraard tegen gewaakt worden.
 2. kpt Raketstart 3 februari 2021 23:55
  quote:

  investorben schreef op 3 februari 2021 22:33:


  Iets anders is marktmanipulatie; d.w.z. het bewust verspreiden van geruchten om de koers een bepaalde richting op te drijven. Daar moet uiteraard tegen gewaakt worden.


  Mee eens, maar de factor manipulatie laat zich niet makkelijk bedwingen. Bewust, maar misschien soms ook wel onbewust. En door manipulatie speel men met de financiële gezondheid van individuele bedrijven. Dan zou ik bijna willen pleiten voor een gezamelijk 'short-plafond' van zoveel %. Plafond bedrijf X vol? Ga maar wat anders shorten. Dan heeft manipulatie minder effect. Je kunt als machtige partij wel bij een paar bedrijven de koers naar je hand zetten, maar niet de halve markt.
 3. Karel1963 4 februari 2021 01:16
  Vroegâh toen ik nog op school zat héééél lang geleden, hadden we een beleggingsclubje. We rekenden de optie waarden uit met Black & Scholes en kochten dan de "goedkope" opties van de aandelen waar we wel brood in zagen (of schreven dure natuurlijk). Toch een paar keer van op wintersport geweest, maar ik ben er nu veel te laf voor dat optie gedoe ;-)

  Voor de liefhebber: nl.wikipedia.org/wiki/Black-Scholes
 4. forum rang 6 Krentenmenten 4 februari 2021 06:45
  quote:

  Henri Nostradamus schreef op 3 februari 2021 20:11:


  Waaruit maar weer blijkt dat NL slechte beleggers zijn. Investeren in failliete bedrijven is niet de manier om gezond je geld te beleggen. Denk ook niet dat iemand op winst staat. En wie koopt er nu Tesla? Als er één bedrijf is dat overgewaardeerd is dan is het dat bedrijf. Zei Elon overigens zelf al toen het aandeel op 300 stond nog niet zo lang geleden (nb voor de splitsing). Nu 850.....(na splitsing 1:5)!!! Meer dan1000x de winst. Waanzin. Ben dat aandeel (Tesla dus) vandaag maar short gegaan. Ooit komt de man met de hamer langs..... HN
  Als de schuld groot genoeg is, kan het voor zichzelf zorgen....
 5. forum rang 6 Krentenmenten 4 februari 2021 06:50
  quote:

  Vice Vince schreef op 3 februari 2021 21:09:


  [...]

  Ik heb zelf geen aandelen Tesla of andere aandelen waar een groen imago aan zit. Dat komt omdat sceptisch ben over het verschil wat de "rijken" bewoners gaan maken door alles te electrisch te maken. Zal hier nu niet teveel over uitwijken maar:

  Tesla zal in een heleboel groene portefeuilles zitten en de instroom van nieuw geld is nog lang niet ten einde nu Biden als de groene ridder onthaalt is, iedereen wil groen, en dus zullen die belachelijke hoge prijzen verlopig nog wel blijven .

  Fantastisch marketing verhaal blijft het


  Groen is een relatief begrip. Afrika wordt gesloopt om de benodigde delfstoffen uit de grond te trekken. Hoe groen, is het nieuwe groen? Regels kennen ze daar in Afrika niet in tegenstelling tot het ‘ontwikkelde’ deel v d wereld. Anderzijds verdienen ze daar nu wat, maar of het de juiste weg is..., het valt te betwijfelen....
 6. forum rang 7 Rowi62 4 februari 2021 08:59
  AMC + 15% gisteren. Kijk er zijn partijen die call opties schrijven zonder dat ze de stcok hadden. Als er dan veel opties gekocht worden moeten ze het aandeel kopen en als de koers dan stijgt komen de partijen die naked short s=zijn in de problemen en moetne ook kopen.

  De bekend Japanse bank (softbank ?) deed dit in 2020 met tech opties. Niemand die klaagde!
27 Posts
Pagina: «« 1 2 | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Dagelijkse nieuwsbrief

Ja, ik wil elke dag de laatste kooptips en analyses van verschillende aandelen ontvangen.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links