Van beleggers
voor beleggers
desktop iconOne Monitor

Inloggen

  • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

'Philips denkt aan beursgang voor tak huishoudelijke apparaten'

'Philips denkt aan beursgang voor tak huishoudelijke apparaten'

AMSTERDAM (ANP) - Medisch technologiebedrijf Philips denkt nu toch serieuzer na over een beursgang voor zijn tak die huishoudelijke apparaten als koffiezetapparaten en airfryers maakt. Bloomberg schrijft op basis van ingewijden dat de verkoop van het onderdeel door allerlei coronabeperkingen moeizaam verloopt. Bovendien staat de aandelenmarkt er momenteel goed voor.

Philips kreeg voor de verkoop van de huishoudtak vooral interesse van Chinese kopers. Door reisbeperkingen vinden die het moeilijker om naar Nederland te komen voor het boekenonderzoek. Ook willen sommige kopers fabrieken inspecteren en bestuurders van Philips in de ogen kunnen kijken voordat ze een definitief bod neerleggen.

Definitieve biedingen voor de huishoudtak zouden eigenlijk in maart bij Philips moeten worden ingediend. Het bedrijf denkt rond de 3 miljard euro te kunnen krijgen voor het onderdeel. Philips heeft eerder aangegeven dat het afstoten van het onderdeel in het derde kwartaal van dit jaar afgerond moet zijn.

De miljarden die verkoop van het onderdeel oplevert, zullen worden gebruikt voor verschillende bedrijfsdoeleinden, gaf Philips-topman Frans van Houten eerder al aan. Hij sprak onder meer over overnames op het gebied van gezondheidstechnologie, maar ook over beloningen aan aandeelhouders. Sowieso zal een verkoop de flexibiliteit van de onderneming vergroten, verzekerde hij.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Philips Koninklijke

Gerelateerd

Reacties

3 Posts
| Omlaag ↓
3 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Philips Koninklijke 46,330 18 mei
-0,285
-0,61%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links