Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

'Afhaal geen oplossing voor autobedrijven en meubelzaken'

DEN HAAG (ANP) - De afhaalmogelijkheden die de overheid waarschijnlijk weer mogelijk wil maken voor niet-essentiële winkels, hebben voor autobedrijven en meubelzaken weinig nut. Dat zeggen autobranchevereniging BOVAG en winkeliersvereniging INretail. Volgens hen komt nu "veel kunst- en vliegwerk" bij de verkoop kijken en is het afhalen van producten alleen geen goede oplossing.

De BOVAG wil dat het kabinet toestaat dat zowel proefritten als de verkoop van auto's op afspraak en op het terrein van de verkoper kan plaatsvinden, laat een woordvoerder van de BOVAG weten. "Een auto kopen is een grotere investering dan een kledingstuk. Online bestellen en afhalen doe je niet met een auto." Er moet volgens hem ook een contract worden opgesteld en onderhandeld worden. "Dat is lastig om dat allemaal digitaal of telefonisch te laten plaatsvinden. Je wil wel in die auto gezeten hebben. We willen dat consumenten kunnen bellen en naar een showroom kunnen op afspraak."

Autobedrijven mogen nu alleen open zijn voor reparaties en onderhoud. Tankstations en wasstraten zijn open, showrooms zijn gesloten. Daarnaast kunnen auto's niet afgehaald worden, maar mogen ze wel thuis afgeleverd worden. Proefritten mogen aan huis of vanaf een openbare plek. En dit alleen met maximaal twee personen en conform de afstands- en hygiënemaatregelen. "Dat zorgt voor grote logistieke uitdagingen. Autoverkopers kunnen nu niet zomaar een alternatief laten zien aan de klant en het kost heel veel tijd."

Meubelzaken

Branchevereniging INretail, die naast schoenen- en kledingwinkels ook meubelzaken vertegenwoordigt, zegt dat een deel van de ondernemers zeker geholpen is met de mogelijkheid tot afhaal. Maar afhaal alleen is niet voldoende voor maatwerk zoals een zitbank, eettafel of trouwjurk. "Wil je je oriënteren op een goede bank of eettafel, dan is het afhalen van een bestelling niet de oplossing die daarvoor nodig is."

De vereniging ziet het liefst dat winkels ook klanten op afspraak mogen helpen. "We hadden al een protocol van 1 klant per 10 vierkante meter bij grote winkels. Dat is goed te organiseren. De echte oplossing is het openstellen van de winkels."

Reacties

6 Posts
| Omlaag ↓
 1. [verwijderd] 2 februari 2021 20:07
  quote:

  MartijnN1932 schreef op 2 februari 2021 20:02:

  [...]

  Bent u wel eens op een zondag op een meubel boulevard geweest??

  Ik zag vandaag beelden van de fameuze markt in Wuhan, de bekende virologe uit ons land is daar voor onderzoek ontstaan virus.

  Toen ik de beelden zag wist ik het zeker, we hebben hetzelfde concept in Beverwijk(de zwarte markt/de bazaar), and quess what? en is nog steeds vrolijk open!
6 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links