Van beleggers
voor beleggers
desktop iconOne Monitor

Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Kabinet moet huurverlaging getroffen ondernemers afdwingen

Reacties

15 Posts
| Omlaag ↓
 1. forum rang 6 Rowi62 2 februari 2021 16:39
  Wat laat deze crisis toch goed zien hoe erg het gesteld is met het nivo van de gemiddelde parlementarier. En wat ben ik blij dat ik 35 jaar in het bedrijfsleven heb gewerkt.

  Medici die maar gevolgd worden in hun paniekzaaierij en de komende 10 jaar niet meer weten hoe alles finacieel weer op orde moet komen. Lubbers is er niet meer om het te fixen hoor.
 2. forum rang 4 Koopje 2 februari 2021 16:45
  De overheid is verantwoordelijk voor maatregelingen dat mensen in problemen komen.
  De overheid mag daarom de schade niet op derde partijen afwentelen.

  Op wie mogen verhuurders anders hun schade dan vervolgens afwentelen?
  Op de verkoper van hun belegging? En de verkoper van de verkoper van de verkoper enz...?

  Een overheid die drastische maatregelingen neemt die schade veroorzaken zal die schade zelf moeten vergoeden.
  Zo de overheid ook de volledige schade vergoedt als er een snelweg door je huis wordt aangelegd.
 3. kpt Raketstart 2 februari 2021 17:55
  quote:

  Koopje schreef op 2 februari 2021 16:45:  Een overheid die drastische maatregelingen neemt die schade veroorzaken zal die schade zelf moeten vergoeden.
  Zo de overheid ook de volledige schade vergoedt als er een snelweg door je huis wordt aangelegd.


  Planschade vergoeden is het afwegen van belangen. Sommige bedrijven gaan compleet stuk, andere worden financieel gesteund, enkele profiteren van deze situatie. Huidige visie van kabinet was niet die van rechtvaardige (socialistische) verdeling van de gevolgen crisis, maar het overeind houden van de grootschalige, complexere arbeidsmarkt.

  Dat betekent dat bijv. Van der Valk en KLM met vele miljoenen gestut moet worden maar dat die lunchroom in 't winkelcentrum (een papa en mama VOF) stuk mag. Want, volgende maand wel weer een nieuwe lunchroom. Dat lukt met KLM niet zo snel.

  Dat betekent dat de kleinste ondernemingen de grootste lasten mogen dragen. Vlak voor de verkiezingen komen de heren politici erachter dat ze een nieuwe 'toeslagen-affaire' aan het creëeren zijn. Daarom worden nu nieuwe plannen aangedragen, en met een demissionair kabinet vlak voor de verkiezingen weet ik niet welke kant het op valt.
 4. Arod74 2 februari 2021 18:57
  Prima plan. Daarna kunnen de huurbazen aankloppen bij de overheid voor coronasteun omdat ze met de lagere huren hun leningen niet meer kunnen betalen.

  Tenzij je banken verplicht om met huurbazen te onderhandelen. Dan kunnen daarna de banken bij de overheid aankloppen omdat ze op omvallen staan doordat ze leningen aan huurbazen moeten afschrijven.

  Wat zijn politici toch slim, zij bepalen dat ANDEREN korting moeten geven. Makkelijk regeren zo, he?
 5. forum rang 7 Branco P 2 februari 2021 21:57
  het artikel spreekt van heronderhandelen van huurovereenkomsten, maar dat is onzin.

  In Duitsland is bepaald dat een verplichte winkelsluiting in verband met Covid19 vermoedelijk een gebrek aan het gehuurde is en derhalve leidt tot het verstrekken van tijdelijke huurkortingen. Huurder en verhuurder worden geacht daarover te onderhandelen. Over een tijdelijke huurkorting dus.

  Dat heeft niks met heronderhandelen van huurovereenkomsten te maken maar met het tijdelijk kwijtschelden van huren. Na heropening zijn dan weer de oude huren te betalen.
15 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 

Trending

Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare