Van beleggers
voor beleggers
desktop iconOne Monitor

Inloggen

 • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

Olie- en gasconcern BP sluit coronajaar af met miljardenverlies

Reacties

5 Posts
| Omlaag ↓
 1. forum rang 4 tmaster 2 februari 2021 10:56
  quote:

  Gunther schreef op 2 februari 2021 10:12:


  Dat verwacht jij dan weer.


  RDS is heel conservatief wat betreft de olieprijs.. Ze verwachten 45 dollar dit jaar terwijl we al 2 maanden ruim boven de 50 zitten.. Voor Shell betekent dit snel miljarden meer omzet/winst..

  Ook is de gas prijs nu flink hoger dan een half jaar geleden. NW us zit in een snow blizzard.. Er gaat veel meer gas verbruikt worden allemaal zeer positief en het moet raar lopen willen ze straks niet heen heel goed Q1 gaan draaien.
  De rest is natuurlijk afwachten
 2. barondehuile 2 februari 2021 11:47
  quote:

  Blenheim schreef op 2 februari 2021 09:44:


  Ik verwacht bij de cijfers van RDS a.s. donderdag een wat positievere toon dan hier bij BP. De grootste pijn heeft RDS immers in het begin van het jaar al genomen. Daarmee is mijn verwachting dat FY2020 als geheel een slecht jaar is bij RDS, maar Q4 zou best eens mee kunnen vallen.


  Shell heeft al additionele afschrijvingen aangekondigd voor Q4. Afschrijvingen op E&P zijn wellicht logisch vanwege de verwachte lage olieprijs voor de nabije toekomst, zijn uiteraard zichtbaar in de winst en verlies rekening, maar betekenen feitelijk minder, omdat het cash neutraal is. De cashflow is nu belangrijker (in het bijzonder de operationele cashflow CFFO). Natuurlijk hebben de afschrijving ook invloed op de gearing ratio, maar dan moeten we eerder de absolute schuld beoordelen. Die moet omlaag.
  Het wordt spannend voor donderdag.
  Wat de koers betreft herhaalt zich nu wat ik in 2000 heb meegemaakt. Nu gewoon geduld hebben. Sommige aandelen zijn kunstmatig omhoog gefietst, niet gezond, met name bijvoorbeeld Adyen verdenk ik van manipulatie. Dit aandeel is nu 50x te hoog gewaardeerd. Al het geld dat de verkopers heimelijk hebben verdiend komt uiteindelijk weer in andere aandelen terecht op termijn. We moeten ook niet vergeten dat voedsel de eerste levensbehoefte is en energie daar snel achteraan komt. Telefoontjes, chips, computers, betaalapps, etc zijn feitelijk allemaal gadgets en daar komt straks een dip in
5 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Royal Dutch Shell A 16,710 11 jun
+0,134
+0,81%

Dagelijkse nieuwsbrief

Ja, ik wil elke dag de laatste kooptips en analyses van verschillende aandelen ontvangen.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links