Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Nikkei zet opmars voort door optimisme bedrijfsresultaten

Nikkei zet opmars voort door optimisme bedrijfsresultaten

TOKIO (ANP) - De aandelenbeurs in Japan zette dinsdag de opmars voort, na de zware verliezen van afgelopen week. Het groeiende optimisme over de bedrijfsresultaten in Japan en in de Verenigde Staten zorgde voor een positieve stemming op de beursvloeren. Vooral de techbedrijven waren in trek, voorafgaand aan de cijfers van de grote Amerikaanse techondernemingen Amazon en Alphabet, het moederbedrijf van Google, die later op de dag naar buiten komen.

De Nikkei in Tokio ging 1 procent hoger de dag uit op 28.362,17 procent. Het was de tweede winstdag op rij. Berichten dat de noodtoestand in de Japanse hoofdstad Tokio en omliggende gebieden zal worden verlengd tot 7 maart om het aantal coronabesmettingen in de regio terug te dringen, hadden weinig impact op de handel.

Aan het bedrijvenfront behoorden het Japanse technologieconcern Sony en de fabrikant van elektronische componenten Murata Manufacturing tot de sterkste stijgers met winsten van ruim 2 procent. Nintendo zag een eerdere winst verdampen en daalde 0,8 procent. Beleggers namen wat winst nadat de spelcomputermaker zijn verkoopverwachtingen opnieuw verhoogde. Door het vele thuiszitten vanwege de coronapandemie zijn de spelcomputers van het bedrijf niet aan te slepen.

In Sydney sloot de All Ordinaries 1,5 procent in de plus. Beleggers verwerkten het besluit van de Australische centrale bank om de rente ongewijzigd te laten op 0,1 procent. De centrale bank kondigde daarnaast aan voor een extra 100 miljard Australische dollar (circa 63 miljard euro) aan obligaties op te kopen om de economie te ondersteunen. Gouverneur Philip Lowe van de Reserve Bank of Australia liet daarnaast doorschemeren de rente niet voor 2024 te verhogen.

Lees over dit aandeel ook

  1. 13 feb Japanse beurs stoomt omhoog
  2. 25 okt Japanse beurs test belangrijk vangnet

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
TOKYO-Nikkei 225

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links