Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Lockdownmaatregelen zitten verkopen nieuwe auto's dwars

Lockdownmaatregelen zitten verkopen nieuwe auto's dwars

BUNNIK (ANP) - De verkoop van nieuwe personenauto's is in de eerste maand van het nieuwe jaar ver weggezakt. Volgens BOVAG, RAI Vereniging en databureau RDC is dit mede te wijten aan de showroomsluitingen als gevolg van de lockdownmaatregelen. Bovendien speelde mee dat veel kopers van elektrische voertuigen het papierwerk voor 1 januari op orde wilden hebben, om zodoende tot 2025 te kunnen profiteren van gunstigere bijtellingsregels.

Volgens de brancheorganisaties werden in januari 35.193 nieuwe auto's op kenteken gezet. Dat was een vijfde minder dan in januari 2020. Het betekende qua verkopen de slechtste januarimaand deze eeuw. Volkswagen was 'traditiegetrouw' het populairste merk met een marktaandeel van ruim 10 procent. Het best verkochte type auto was de Volvo XC40, waarvan er 1036 op kenteken werden gezet.

In het verleden gold januari vaak als topmaand om een auto te registreren, omdat veel kopers deze vanwege het vermeende effect op de restwaarde in het nieuwe jaar op kenteken wilden zetten. Sinds 2013 ebt dat effect weg, aangezien de fiscale bijtellingsregels voor zakelijke rijders vrijwel jaarlijks per 1 januari worden aangepast. Dit resulteerde ook in een piek in december.

Vorig jaar werden ruim 356.000 nieuwe personenauto’s geregistreerd, een vijfde minder dan een jaar eerder. Voor dit jaar gaan BOVAG en RAI Vereniging uit van economisch herstel en daarmee een niveau van 400.000 registraties. Autodealers zouden volgens de brancheverenigingen ook moeten kunnen profiteren van de ophanden zijnde plannen van het kabinet om ‘click and collect’ voor alle winkelbedrijven binnenkort toe te staan. Daarmee zouden ook kopers van auto's op afspraak weer naar de showrooms mogen komen.

Lees over dit aandeel ook

  1. mrt '23 Verdere stijging Europese autoverkopen 1
  2. dec '22 Weer hogere stijging Europese autoverkoop - ACEA

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
PB HOLDING

Gerelateerd

Reacties

7 Posts
| Omlaag ↓
  1. forum rang 6 Rowi62 1 februari 2021 14:23
    Er is hoop:

    Ic-artsen pleiten voor minder strenge coronamaatregelen
    De gunstige effecten van de coronamaatregelen wegen niet op tegen de gezondheidswinst die ziekenhuizen boeken. Dat schrijven vier intensivecareartsen van onder meer het Radboudumc in NRC. Ze pleiten voor een versoepeling van de maatregelen en "daarbij te accepteren dat er als gevolg van corona meer mensen zullen overlijden". De artsen, die dagelijks met coronapatiënten werken, vinden dat we met de maatregelen een te hoge tol moeten betalen.

    Volgens hen lopen veel leerlingen in het basis- en middelbare onderwijs een serieuze leerachterstand op. En ze wijzen erop dat winkels, cafés, restaurants en kapsalons al lang gesloten zijn en dat veel ondernemers deze crisis niet zullen doorstaan. De artsen vrezen bovendien dat het aantal mensen dat in armoede leeft toeneemt en de kloof tussen arm en rijk groeit.

    Wel benadrukken de artsen de ernst van COVID-19. "Volledig herstel is vaak niet haalbaar doordat veel van onze coronapatiënten ernstige comorbiditeit hebben, zoals overgewicht, hoge bloeddruk en/of suikerziekte
  2. [verwijderd] 1 februari 2021 15:53
    Januari zat op het niveau van november. In december zijn er erg veel EV's verkocht ivm de nieuwe regels die daarvoor 1 januari in gingen (hogere bijtelling). Dat fiscale effect is prachtig te zien in de cijfers. In januari is het aantal verkochte EV's met bijna 90% gedaald. Ik geloof nooit meer iemand als die beweert een EV te rijden voor een beter wereld :-).
    www.kentekenradar.nl/registraties-ele...
7 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

PB HOLDING

2,920 15:08
-0,060 -2,01%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links