Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

GameStop onderuit op Wall Street na Reddit-rally

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York zijn donderdag met winsten gesloten. De nieuwsstroom op Wall Street werd beheerst door de bedrijven waar activistische 'Reddit-beleggers' zich achter hadden geschaard. Deze bedrijven, waaronder winkelketen GameStop en bioscoopketen AMC, gingen hard onderuit nadat populaire beleggingsplatforms de handel in deze aandelen hadden beperkt.

Onder andere de beleggersapp Robinhood gaf aan dat beleggers hun posities in bedrijven als GameStop en AMC niet meer konden uitbouwen. Die twee bedrijven, die eerder deze week nog een bizarre koerssprong maakten, werden in één handelssessie ruim 44 procent en bijna 57 procent minder waard.

Particuliere beleggers hebben zich op het internetforum Reddit verenigd om professionele beleggers die speculeren op een koersdaling, zogeheten shortsellers, op te zadelen met forse verliezen. Door massaal aandelen bij te kopen zorgden ze voor flinke stijgingen van aandelen waar normaal gesproken verliezen voor worden verwacht.

Techbedrijven

De belangrijkste graadmeters voor Wall Street herstelden iets van de forse verliezen op woensdag. De Dow-Jonesindex ging 1 procent omhoog tot 30.606,36 punten en ook de brede S&P 500 steeg 1 procent tot 3.787,38 punten. Techgraadmeter Nasdaq won 0,5 procent tot 13.337,16 punten.

Naast de gekte rond GameStop was de blik ook gericht op grote techbedrijven. Apple meldde voor het eerst in zijn geschiedenis een kwartaalomzet van boven de 100 miljard dollar, geholpen door zijn goed verkopende iPhone 12. Het bedrijf zakte desondanks 3,5 procent.

Facebook

Facebook zakte 2,6 procent. Het socialmediabedrijf voerde dankzij toegenomen advertentie-inkomsten de opbrengsten met 22 procent op, maar waarschuwde voor strengere privacyregels voor zijn app binnen het besturingssysteem van Apple.

De maker van elektrische auto's Tesla verloor 3,3 procent, ondanks de eerste jaarwinst die het bedrijf van Elon Musk kon presenteren. Analisten hadden op een hogere winstgevendheid gerekend en de productiedoelstellingen voor 2021 zouden te vaag zijn gebleven.

De euro was 1.2120 dollar waard, tegenover 1,2104 dollar bij het slot van de Europese beurzen. Een vat Amerikaanse olie werd 1,1 procent minder waard op 52,77 dollar. Brentolie verloor 0,6 procent tot 55,50 dollar per vat.

Lees over dit aandeel ook

  1. mei '21 Beursblik: april lastig vatbare maand voor beleggers 2
  2. mrt '21 Techbedrijven als Apple en Tesla fors onderuit op Wall Street 2

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
NY-DJ-Industrial Avg

Gerelateerd

Reacties

39 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. Bam(i) 28 januari 2021 23:00
    Robinhood to allow 'limited' buys of GameStop, AMC, others on Friday
    Published: Jan. 28, 2021 at 4:34 p.m. ET
    By Claudia Assis
    18
    Email icon
    Facebook icon
    Twitter icon
    Linkedin icon
    Flipboard icon
    Print icon
    Resize icon
    Referenced Symbols
    GME
    -44.29%
    AMC
    -56.63%
    Online trading app Robinhood said late Thursday that starting tomorrow it will allow "limited buys" of securities such as GameStop Corp. GME, -44.29%, AMC Entertainment Holdings Inc. AMC, -56.63%, and others stocks that have surged in price in recent weeks. "We'll continue to monitor the situation and may make adjustments as needed," Robinhood said in a new blog post. Earlier Thursday, the platform said it was preventing its users from making new purchases in several skyrocketing stocks. In the later blog post, Robinhood called its initial decision "tough," but about risk management. "We're beginning to open up trading for some of these securities in a responsible manner," it said. "We'll keep monitoring market conditions as we look to restore full trading for these securities," it said.
  2. [verwijderd] 28 januari 2021 23:09
    quote:

    Go Go Go ! schreef op 28 januari 2021 22:53:

    Gek, hè ? Zo’n daling. Als een bepaalde groep beleggers alleen nog maar op het verkoopknopje kan drukken.

    Inderdaad, en nu mogen ze morgen weer beperkt kopen.

    Waanzin deze manipulatie van de markt.

    Als wat er gebeurt niet door de beugel kan dan leg je de hele handel stil en ga je niet specifiek kopers of verkopers benadelen.

    Vieze kapitalistische spelletjes weer van de professionals.

    Natuurlijk is het waanzin wat er gebeurt en gevaarlijk en compleet absurd en belachelijk maar die dan iets aan de oorzaak en niet aan het gevolg er van.

    Gratis geld.
    Compleet gebrek aan risico besef aan de koopkant
    Zware onderschatting van het risico van het short gaan.

    Het eerste s nog met money down, je koopt iets van een ander en je betaald er voor
    Dat shorten zou in een eerlijke wereld werken maar het insentive is natuurlijk om na het shorten zo hard mogelijk te roepen dat je short zit en de hele media, ratingbureaus en advies rapporten in je voordeel te kopen en de manier om.met de chronische voorkennis die grote partijen hebben omdat ze veel vaker in de keuken kijken ook omlaag te kunnen profiteren door het
  3. [verwijderd] 28 januari 2021 23:11
    quote:

    Go Go Go ! schreef op 28 januari 2021 22:53:

    Gek, hè ? Zo’n daling. Als een bepaalde groep beleggers alleen nog maar op het verkoopknopje kan drukken.

    Inderdaad, en nu mogen ze morgen weer beperkt kopen.

    Waanzin deze manipulatie van de markt.

    Als wat er gebeurt niet door de beugel kan dan leg je de hele handel stil en ga je niet specifiek kopers of verkopers benadelen.

    Vieze kapitalistische spelletjes weer van de professionals.

    Natuurlijk is het waanzin wat er gebeurt en gevaarlijk en compleet absurd en belachelijk maar die dan iets aan de oorzaak en niet aan het gevolg er van.

    Gratis geld.
    Compleet gebrek aan risico besef aan de koopkant
    Zware onderschatting van het risico van het short gaan.

    Het eerste s nog met money down, je koopt iets van een ander en je betaald er voor
    Dat shorten zou in een eerlijke wereld werken maar het insentive is natuurlijk om na het shorten zo hard mogelijk te roepen dat je short zit en de hele media, ratingbureaus en advies rapporten in je voordeel te kopen en de manier om.met de chronische voorkennis die grote partijen hebben omdat ze veel vaker in de keuken kijken ook omlaag te kunnen profiteren door het bedrijf een eerlijke oplossing onmogelijk te maken.

    Net als veel andere zaken is shorten 1 van de zaken die meer aam banden moet worden gelegd.
  4. I Love Melbourne 29 januari 2021 03:15
    Is dit hele gedoe rond GameStop niet gewoon een piramide spel voor de particulieren?

    Ik neem aan dat de koers van GameStop komende weken weer gaat zakken. Als de shorters dit ook denken dan hoeven zij toch geen aandelen te kopen? Maar kunnen toch gewoon short blijven zitten?!
  5. [verwijderd] 29 januari 2021 06:20
    het allerergste is nog dat er een boel mensen een soort van margin call gekregen hebben, hun posities zijn rond de koers van 100 gesloten terwijl die daarna nog vrolijk door is gelopen naar 400. Ik zag 1 specifiek screenshot komen van 4500 shares, wat ben je dan keihard genaaid zeg..
  6. forum rang 4 Charlemagne 29 januari 2021 06:36
    Hedgefunds moeten nu 3 x nadenken nu ze er een vijand bij hebben, in de kleine belegger ( maar wel x miljoenen!) verenigd via social media.... een soort omgedraaide crowd funding, crowd pinching; de shortfondsen verliezen ineens miljarden maar wel van diezelfde kleine man via hun pensioenfondsen etc.
    Vandaar dat AOC een democratische! politica ineens boos is, heel boos..... shorters hebben een long term probleem.......... is het straks nog het risico waard? Tot er eentje met een knal failliet gaat.....dan zijn de poppen aan het dansen....
  7. rene02 29 januari 2021 07:52
    We kijken hier nou van op, maar wat dacht je van een bitcoin? Het is allemaal opgeklopte waarde wat eigenlijk geen waarde heeft. Als je het zwart wit bekijkt moet je short, long, call en putopties allemaal verbieden. Gewoon handelen in aandelen en niet in iets wat je geleend hebt of andere louche constructies
  8. Stock-King24 29 januari 2021 08:31
    Haha, nu Gamestop onderuit gaat is IEX.nl er als de kippen bij om een bericht te plaatsen. In de afgelopen dagen was het angstig stil op deze website mbt dit nwe fenomeen. Zeer opmerkelijk. De pump&dump strategie vanuit crypto's slaat over op aandelen, waarschijnlijk met name door de jongere generatie waarbij de oude generatie het probeert tegen te houden.... wen er maar aan.
  9. forum rang 6 suskewiet 29 januari 2021 08:38
    Het is niet zonder gevaar voor heel de beurs .
    De speculatie tegen schorters .
    Deze moeten soms aandelen verkopen om hun in te dekken en dat zou een ketting reactie kunnen veroorzaken .
    Hopelijk kunnen ze de schade beperken
    Schoters kunnen een bedrijf kapot maken en is dat nog wettig (blijkbaar mag dit allemaal)
39 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

NY-DJ-Industrial Avg

0,00 nov '18
0,00 0,00%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links