Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Inloggen

 • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

Beurs New York legt handel in GameStop stil na forse daling

Reacties

20 Posts
| Omlaag ↓
 1. Wazza 28 januari 2021 18:48
  Dat dit kan en mag is diep triest. En dan zeggen dat ze dit doen in het kader van zorgplicht... Laat me niet lachen. De kleine particuliere belegger geld aftroggelen en de hedgefunds lekker hun gang laten gaan. Apps die dit doen moeten ze gewoon verbieden. Schandalig!
  Zelf heb ik gisteren toevallig mijn positie in Gamestop gesloten. AMC heb ik wel nog. Vergelijkbaar verhaal als Gamestop. Nu zit ik er met kleine bedragen in en zal ik er niet minder goed door slapen, maar ik wil ze niet de kost geven die hier met veel geld in zitten.
 2. PLeek 28 januari 2021 19:34
  Kun je via Interactive Brokers met geleend geld deze fondsen Gamestop en AMC kopen?
  Dan is het logisch dat ze de margin voor long orders op 100% zetten en voor short orders op 300%, want als de koers van Gamestop fors onderuit gaat, zeg 90%, of nog eens verdubbeld, moet Interactive Brokers voor hun klanten bijlappen. Dat zou ze met deze volumes wel eens de kop kunnen kosten.
 3. JBL_0123 28 januari 2021 20:50
  quote:

  Bert Duck schreef op 28 januari 2021 19:38:


  Het enige juiste om met een dergelijke situatie te doen is links laten liggen. Heeft niets met beleggen te maken

  Mss niet maar het verlegd de machtsposities in Wall Street eens goed. Hun oppermachtigheid heeft nu toch wel een serieuze knauw gekregen. Hedgefondsen weten vaak ook waar stoplossen staan en manipuleren de koers in die richting om ze te triggeren. Die leven van de manipulatie en nu zijn de rollen eens omgedraaid.
 4. paul belegt echt. 28 januari 2021 21:04
  Dan had dit ook moeten gebeuren toen er over de 100% geshort werd. Het is van de zotte .
  Mensen worden nu bang en verkopen uit paniek, dat is manipulatie. De beurs is steeds minder te vertrouwen.
  Het systeem moet gewoon herzien worden. Maar wat nu gebeurt hou je niet meer tegen. Samen zullen nieuwe wegen gezocht worden om eerlijke handel bewerkstelligd te krijgen. De particulier zoekt bescherming tegen de grote jongens. Voorbeeld van manipulatie heel recent: URW met reset en de grote jongens met adviezen van €30,00. En hun aanbeveling dat een emissie nodig was en het afkraken van het refocus plan. Wie hoorde je hierover? None.
  Wie was de dupe: de angstige particulier.
 5. gkw 28 januari 2021 21:34
  quote:

  drooglegging schreef op 28 januari 2021 19:10:


  Als je niet kunt kopen(opties), als je alleen kunt verkopen dan zakt de koers, dat zal iedereen begrijpen, er lagen nog hele grote plannen klaar.

  Zit dat "Melvin" er nog in?


  Er is een gerucht dat Melvin weer is ingestapt vlak voordat Robinhood de handel in GME beperkte. Geloof het niet in, maar als het wel zo is, dan zou je toch een grondig onderzoek mogen verwachten.
 6. forum rang 6 Krentenmenten 28 januari 2021 21:51
  quote:

  DeZwarteRidder schreef op 28 januari 2021 20:50:


  Deze Reddit-manipulatie is volkomen uit de hand gelopen en dan moeten de brokers en de beurs wel ingrijpen.
  eens dat het slecht is voor het vertrouwen van de koersvorming, maar oneens dat hier sprake is van ernstige manipulatie. (Dat doet de beurs de hele dag door...., dat namelijk de ruis die permanent in de markt wordt gepompt.) ik heb nimmer iemand gehoord over de -45!!! Usd voor een vat olie ..... “(rot)zorg en welzijn” weet er alles van.....
 7. Pavlov44 28 januari 2021 22:36
  We leven in ongekende tijden. Eerst het onbeperkte geld bijdrukken waarbij centrale banken de geldhoeveelheid verruimen zonder nog enige collateral te ontvangen, daarmee totaal hun historisch-beleidsmatige legitimatie te buiten gaand, laat staan dat ze democratische legitimatie hebben. Als gevolg daarvan de tijden waarin particulieren zonder blikken of blozen in gelegaliseerde piramidespelen en opzettelijk gecreeerde bubbels stappen. Want ja Tesla mocht al zo genoemd worden maar dit GameStop verhaal is gewoon echt "we hebben de ene bubbel gemist dus laten we met een selecte groep gewoon elders onze eigen bubbel opblazen". Cryptos vallen hier ook onder - 0 intrinsieke waarde maar geheel het product van groepen mensen die elkaar ophitsen om te kopen en zo hun eigen bubbel te creeeren. Ik dacht dat het allemaal absurd was tot vandaag. Nu blijken grote brokers gewoon in de zak te zitten van hedgefunds en grootbanken, die als ze scheefzitten de broker maar hoeven bellen en die maakt van de handel dan eenrichtingsverkeer in de gewenste richting. Ik weet wat betreft al het bovenstaande inmiddels heel heel zeker: het gaat verschrikkelijk fout aflopen.
 8. GWalstra 29 januari 2021 01:17
  quote:

  DeZwarteRidder schreef op 28 januari 2021 20:50:


  Deze Reddit-manipulatie is volkomen uit de hand gelopen en dan moeten de brokers en de beurs wel ingrijpen.

  Dat lijkt me ook. Mooi dat de shorters uitgerookt worden, of al uitgerookt zijn. Maar de keerzijde is dat blijven kopen door de kleine beleggers, de koers verder opstuwend, een keer moet eindigen in een tranendal. Dat GME heeft (had) een beurswaarde van 27 miljard, terwijl 270 miljoen meer in de buurt komt van de werkelijkheid.

  Degenen die begonnen met kopen hebben heel dik verdiend, degenen die nu nog instappen, gaan hun kapitaal verliezen.

  GW
 9. forum rang 6 Krentenmenten 29 januari 2021 06:28
  quote:

  GWalstra schreef op 29 januari 2021 01:17:


  [...]
  Dat lijkt me ook. Mooi dat de shorters uitgerookt worden, of al uitgerookt zijn. Maar de keerzijde is dat blijven kopen door de kleine beleggers, de koers verder opstuwend, een keer moet eindigen in een tranendal. Dat GME heeft (had) een beurswaarde van 27 miljard, terwijl 270 miljoen meer in de buurt komt van de werkelijkheid.

  Degenen die begonnen met kopen hebben heel dik verdiend, degenen die nu nog instappen, gaan hun kapitaal verliezen.

  GW
  Het verlies ligt dit keer bij de “slimme” hedgefondsen, en niet bij de “domme” particuliere meute. Misschien het staartstuk. Krijgt een beetje de indruk van sommigen hier de houding hebben. “U mag wel effecten bezitten, maar o wee geldverdienen aan speculeren op koerswinst ongeacht de richting , da’s vies en verboden en behoort alleen toe aan vadertje wetgever en hun handlangers...”

  Als je tegen shorten ben, dan ben je ook tegen opties en andere afgeleide producten. Zou maar eens een cursus volgen in opties en andere afgeleide producten. Zonder deze dingen droogt de liquiditeit op!
 10. Wired 29 januari 2021 07:26
  Belachelijk slechte nieuws-feed hier toch? Kiezen voor het woord stilgelegd terwijl dit gewoon automatische freezez zijn, waar ieder fonds wel eens mee van doen heeft. En dan de misinformatie: het doel van WSB (reddit) was niet om professionele beleggers die speculeren op koersdalingen, zogeheten shortsellers, een hak te zetten. Nee, de gewone man(nen) op Reddit zagen dat de heren Hedgefund managers zichzelf te diep in de shortposities hadden genesteld. Puur uit hebberigheid en met als doel Gamestop in een faillissement te trekken. Hier hebben ze op legale wijze positie tegen ingenomen. Met als gevolg huilende hegdfundjes en heulende media (iex dus ook)

  IEX schaam je voor dit manipulatieve bericht!
20 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Dagelijkse nieuwsbrief

Ja, ik wil elke dag de laatste kooptips en analyses van verschillende aandelen ontvangen.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links