Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Amsterdamse beurs licht hoger gesloten

AMSTERDAM (ANP) - De aandelenbeurs in Amsterdam is donderdag licht hoger gesloten, waarmee er enig herstel kwam na de forse verliezen van een dag eerder. De belangrijkste graadmeters stonden eerder op de dag nog in het rood, maar na meevallende cijfers over de Amerikaanse arbeidsmarkt sleepten ze er toch nog een plus uit.

Zowel de Europese als de Amerikaanse beurzen beleefden woensdag nog een flinke verliesbeurt. Zorgen over een haperend economisch herstel na de coronacrisis staken de kop op, onder andere door geruzie over vaccins in de EU, afgezwakte groeiprognoses in Duitsland en waarschuwingen van de Amerikaanse Fed, de centrale bank.

Donderdag werd bekend dat het bruto binnenlands product van de Verenigde Staten, 's werelds grootste economie, in het slotkwartaal van vorig jaar min of meer in het verwachte tempo is gegroeid. Ook viel het aantal wekelijkse Amerikaanse steunaanvragen mee.

Signify

De AEX-index eindigde 0,2 procent hoger op 649,00 punten, met de grootste winsten voor staalconcern ArcelorMittal en banken. De MidKap won 1,1 procent tot 966,30 punten. De beurzen in Parijs en Frankfurt wonnen tot 1 procent, Londen zakte 0,6 procent.

Signify won 2,6 procent na de bekendmaking van een reorganisatie. Het verlichtingsbedrijf schrapt honderden banen, onder andere wegens de coronacrisis. De sterkste stijger bij de middelgrote fondsen was fitnessketen Basic-Fit met een plus van bijna 6 procent.

Sligro

Groothandelsbedrijf Sligro ging 1,1 procent omhoog na de presentatie van zijn jaarcijfers. Sligro leed in 2020 een verlies van 70 miljoen euro door de coronamaatregelen. Voor dit jaar rekent topman Koen Slippens op een stapsgewijs herstel.

In Parijs won STMicroelectronics 4 procent. De Europese chipmaker presteerde in het vierde kwartaal beter dan verwacht, maar voorziet voor het eerste kwartaal een daling van de omzet. Op het Damrak bogen chipbedrijven ASML, ASMI en Besi eerdere verliezen om in winsten tot 2,1 procent.

De euro was 1,2122 dollar waard, tegen 1,2107 dollar een dag eerder. De prijs van een vat Amerikaanse olie daalde 0,7 procent tot 52,50 dollar. Brentolie kostte 0,3 procent minder op 55,62 dollar per vat.

Lees over dit aandeel ook

  1. 18:35 Slotcall: AEX sluit weer fors hoger en ASMI verhoogt feestvreugde 1
  2. 17:48 Positieve dag op Beursplein 5

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
AEX

Gerelateerd

Reacties

4 Posts
| Omlaag ↓
  1. TW82 28 januari 2021 20:22
    quote:

    watergeus schreef op 28 januari 2021 18:53:

    En zoals altijd neutraliseert Wallstreet het verlies van gisteren en blijft AEX met -1.64- 0,17= 1.47 verlies over.
    Zo is sinds 2000 Wallstreet 300% gestegen en staat AEX nog 10% in de min tov 2000.

    Over de gehele maand januari en dus ook ytd staan de AEX, AMX en AScX nog steeds meer in de plus dan zo'n beetje elke andere grote beurs, op de Nikkei en de Nasdaq na, maar dus wel hoger dan de Dow Jones en S&P500.
4 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links