Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

'Onderbetaling pakketbezorgers leidt tot criminaliteit'

AMSTERDAM (ANP) - Onderbetaling van pakketbezorgers leidt tot criminaliteit onder slechte pakketbezorgers en tot faillissementen van goede pakketbezorgers. Dat zegt de Belangenvereniging voor Pakketdistributie (BVPD), op basis van een onderzoek in opdracht van Transport en Logistiek Nederland. De pakketbezorgers roepen politiek Den Haag daarom opnieuw op om een bodemtarief in te stellen.

"Na dit onderzoek kan niemand meer wegkijken voor de misstanden in de pakketbezorging", zegt voorzitter Ruud Wassenaar van de BVPD. In de studie staat onder meer dat pakketbezorgers kwetsbaar zijn voor uitbuiting. Volgens de onderzoekers is de sector gevoelig voor drugssmokkel en is de pakkans laag. "Moordende concurrentie leidt tot het toepassen van overlevingsstrategieën, die soms de deur openen voor organisatiecriminaliteit", zo valt in het rapport te lezen.

Wassenaar waarschuwde al in november dat de kwaliteit van de bezorging "met rasse schreden achteruit gaat".

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
PostNL

Gerelateerd

Reacties

23 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste | Omlaag ↓
 1. Wilmetpensioen 28 januari 2021 17:24
  Door onderbetaling bij distributiecentra en postbezorgingsdiensten is er een nieuwe economie ontstaan die er zonder onderbetaling niet zou zijn. Dan zouden mensen gewoon lekker gaan shoppen in winkelcentra. Is veel leuker.
  Er zouden dan ook minder mensen in Nederland bijkomen uit Oost Europa om zich bij deze werkgevers te laten uitbuiten. Hoeven we minder huizen te bouwen. Zitten we minder als haringen in een blikje in dit land. Zijn we met zn allen beter, duurzamer en gelukkiger af.
 2. forum rang 4 jan de vakman 28 januari 2021 21:35
  Mijn schoonvader heeft vele jaren bij postnl gewerkt, als postbode, het was een goeie sociale baas, dat kan je wel zien aan de leeftijd die hij heeft mogen bereiken, hij haalde de 94 kaarsjes!,volgens mij waait die goede wind nog altijd bij postnl, overstappers van sandd gingen er dik op vooruit!!
 3. rene02 29 januari 2021 08:05
  Er zullen heus wel rotte appels tussen zitten, maar de meeste doen hun werk prima. Echter is het wel zo dat pakketten uit China fraude gevoelig zijn omdat er geen goede track and trace op zit. Deze pakketten verdwijnen nog wel eens. Gelukkig betaal ik alles via de creditcard en is het verzekerd
23 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste |Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

PostNL Koninklijke 3,844 17:35
-0,106
-2,68%
 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare