Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

'Onnodige paniek rond aflossingsvrije hypotheek'

Reacties

24 Posts
Pagina: «« 1 2 | Laatste | Omlaag ↓
 1. forum rang 4 Moneyball 27 januari 2021 18:08
  Onnodig paternalisme. Hebben ze bij AFM niets beters te doen?

  Sowieso heb ik nooit gesnapt waarom 100% annuïteitenhypotheek of lineair nodig is om voor renteaftrek in aanmerking te komen. Zit je - omdat je fiscaal voordeel niet wilt mislopen - straks met paar honderd duizend aan woningwaarde voor je erfgenamen. Prima voor wie dat wil, maar waarom als voorwaarde voor hypotheekrenteaftrek en daarmee diegenen die niet voor erfgenamen willen sparen onder de woning benadelen? Mensen zonder kinderen moeten de woning contant maken en op hun 80e een Ferrari kopen of aan het Wereld Natuurfonds schenken??

  Als het argument kostenbesparing voor de staat is, dan moet je iedereen daarin gelijk behandelen
  Als het om het verminderen van de hoogte van private schulden in NL gaat (systeemrisico) dan zou max 50% aflossen al meer dan genoeg zijn.

 2. Banana 28 januari 2021 04:41
  Het probleem van huidige huizenmarkt is dat er sprake is van vicieuze cirkel doordat hogere huurprijzen hogere huizenprijzen veroorzaken en het haasje over.
  Door hogere huurprijzen worden woningen aantrekkelijker om op te kopen, wat op te knappen en dan weer te verhuren tegen hogere prijs. Deze hogere huurprijs wordt toch geslikt door vele mensen want voor hun is kopen geen optie meer en ze moeten toch ergens wonen of anders 2 uur reizen iedere dag naar werk. De hogere huur maakt huizen weer aantrekkelijk om die op te kopen en ga zo voort.
  Zelfs een prins weet dat dit lucratief is. Ook buitenlandse beleggers zoals Black Rock met hun miljarden kopen woningen op. De lage rente stuwt nog een keer de prijs op.
  De hoge huurprijs slokt vaak al 60% van netto inkomen van menig huurder op en blijft weinig over voor living. Over rat race gesproken.
  Politiek doet weinig om de vicieuze cirkel te doorbreken , die pompt wat geld en denkt dat het goed is.
  Vroeger vielen huuropbrengsten in box 1 en dat gaf enige rem.
  Woningen zijn er om in te wonen en niet om te beleggen of speculeren. Wonen is een primaire levensbehoefte , net als eten en drinken.
  Tijd dat huuropbrengsten van iedereen die meer dan 2 woningen bezit, om die opbrengsten in box 1 te laten vallen , want het zijn toch inkomsten? Ook voor bedrijven zou verboden moeten worden om in woningen te beleggen, deze zijn er om in te wonen. Dus die zouden ook meer belasting over hun huuropbrengsten moeten afstaan.
  Aanpakken zou bij de wortel moeten en dus de vicieuze cirkel doorbreken.
 3. Future 28 januari 2021 17:06
  quote:

  MartijnN1932 schreef op 27 januari 2021 13:17:


  [...]

  daarom gaat het ook over 78.000 en niet 3 miljoen van de 3 miljoen aflossingsvrije hypotheken.

  er zijn dus mensen die nu een aflossingsvrije hypotheek hebben wiens pensioen opbouw onvoldoende is om tijdens hun pensioen de kosten te dragen


  Precies!
24 Posts
Pagina: «« 1 2 | Laatste |Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare