Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Doorschakeldienst Geenspoedwelpolitie stopt na oproep ACM

AMSTERDAM (ANP) - De doorschakeldienst Geenspoedwelpolitie is op verzoek van de Autoriteit Consument & Markt (ACM) gestopt. De dienst schakelde bellers tegen betaling door naar telefoonnummers van de politie. Mensen die het nummer belden dachten rechtstreeks naar de politie te bellen. Ze werden achteraf verrast met hoge kosten.

Volgens de ACM waren niet alleen bellers de dupe. Ook de politie, die de slogan 'Geen spoed, wel politie' zelf gebruikt, was slachtoffer. De Google-advertentie en de websites van de doorschakeldienst waren zo ingericht dat mensen dachten dat het om websites en een telefoonnummer van de politie ging, terwijl dat niet het geval was.

De ACM noemt het zijn taak om mensen tegen misleiding te beschermen bij het gebruik van doorschakeldiensten. "Daarom grijpen we in", aldus de toezichthouder. Het aanbieden van doorschakeldiensten is niet verboden, maar dan moet wel duidelijk zijn wie de aanbieder is, wat de dienst inhoudt en wat het kost.

Als blijkt dat aanbieders van doorschakeldiensten op misleidende wijze adverteren, kan de ACM over gaan tot handhaving. Dit betekent bijvoorbeeld dat nummers kunnen worden ingetrokken. Daarnaast riskeren aanbieders een last onder dwangsom of een boete, die kan oplopen tot 900.000 euro per overtreding.

Het bedrijf heeft op verzoek van de ACM de doorschakeldienst zelf beëindigd. De toezichthouder heeft geen boete opgelegd.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

2 Posts
| Omlaag ↓
  1. FlashHenk 27 januari 2021 13:28
    Dit is gewoon oplichting. Nota bene met een leus van de politie zelf. 'Op verzoek beëindigd' betekent zoveel als misdaad loont. Slappe hap dit. Die lui beginnen na een maand gewoon opnieuw. Lachen met het geld van derden, man. Google en justitie kijken toe en halen hun schouders op. Jammer.
2 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links