Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Inloggen

 • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

'Herstel vacaturemarkt komt weer op gang'

AMSTERDAM (ANP) - Het herstel van het aantal beschikbare vacatures op de Nederlandse arbeidsmarkt lijkt weer wat op gang te komen. In de bouwsector zijn er recent bijvoorbeeld meer vacatures bijgekomen. Ook is sprake van een toenemende vraag naar personeel in de zorg, meldt vacaturesite Indeed op basis van eigen cijfers.

"Eerder hebben we geconstateerd dat het herstel van het totaal aantal beschikbare vacatures wat stagneerde", zegt Arjan Vissers, verantwoordelijk voor strategie bij Indeed. "Nu zien we dat het herstel doorzet, in ieder geval tot begin januari. De vacaturetrend is terug op hetzelfde niveau als begin september. Uiteraard is de vraag of het optimisme verder doorzet in de cijfers van aankomende maand, als de effecten van de lockdown en de avondklok in de cijfers worden weerspiegeld."

Naar sommige beroepen, zoals verpleegkundigen voor de spoedeisende hulp en intensive care is sinds het begin van de crisis al veel vraag. Maar nieuw is volgens Indeed de stijging van de vraag naar anesthesiemedewerkers. Ook is de vraag naar casemanagers in de afgelopen maand sterk gestegen. Dit zijn mensen die verantwoordelijk zijn voor de afhandeling en begeleiding bij ziekteverzuim, waar veel organisaties met de huidige pandemie mee kampen.

Indeed is naar eigen zeggen de grootste vacaturesite van Nederland en tevens de rest van de wereld. Het bedrijf helpt werkzoekenden in meer dan zestig landen bij het vinden van miljoenen vacatures.

Reacties

4 Posts
| Omlaag ↓
 1. forum rang 5 Nel 26 januari 2021 07:55
  De vraag in hoogopgeleiden blijft sterk , en vooral in de IT en Finance en daar hebben niche spelers als een DPA of Novisource flink profijt van.
  De vraag bij gemeentes door Now/ Tozo aanvragen zijn deze mensen hard nodig , ziekenhuizen is de vraag ook enorm :
  www.consultancy.nl/nieuws/32796/zieke...

  Dus aan de bovenkant veel vraag en daar onder is het stabiel tot dalend.
 2. forum rang 4 geobeo 26 januari 2021 11:14
  quote:

  Lepre Chaun schreef op 26 januari 2021 08:49:

  Goed voor Randstad .
  Er is gigantisch veel vraag naar Mensen , alleen al in de techniek zoeken ze al minimaal 20.000 mensen nu.
  Ik werk in de techniek en dit is persbericht onzin.

  Er is geen vraag naar mensen. Er is alleen vraag naar goedkope mensen. Dat is wat anders.

  Alvast vacaturetje online voor het geval iemand bijt en dan kijken of die lekker goedkoop kunnen inhuren in het geval dat. Kost toch niks. Dat idee.
4 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links