Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Inloggen

 • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

Volkswagen-baas waagt zich op Twitter en wil marktaandeel Musk

WOLFSBURG (ANP) - Herbert Diess, de grote man van automaker Volkswagen, heeft zich ook op Twitter gemeld. De autobons zegt in zijn eerste tweet dat hij via het platform invloed wil uitoefenen, met name op het gebied van de politiek. Daarnaast gaat het volgens hem "uiteraard" om het afsnoepen van "marktaandeel" van Tesla-baas en fervent twitteraar Elon Musk.

Diess benadrukte dat het Volkswagen met elektrische modellen als de ID.3 en de e-tron lukt om op een aantal Europese markten Tesla voorbij te streven. Hij zegt verder uit te kijken naar productieve discussies. Het aantal volgers stond woensdagmiddag op krap 2400.

Musk heeft op Twitter zo'n 42,6 miljoen volgers. Zijn Twitter-gebruik is niet onomstreden. Zo verklaarde Musk eerder in een tweet al zijn fysieke bezittingen, waaronder zijn huizen, te verkopen. Daarnaast deed hij een oproep om mensen "hun vrijheid terug te geven", mogelijk verwijzend naar de lockdownmaatregelen tegen het nieuwe coronavirus.

Ook speelde Musk via het platform meermaals met de beurswaarde van Tesla. Het ging daarbij onder andere om de financiën van de automaker, productiecijfers en de aankoop of verkoop van aandelen door Musk. De Amerikaanse beurswaakhond SEC tikte Musk daarvoor op de vingers.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Tesla
Twitter
Volkswagen
VOLKSWAGEN AG VZO O.N.

Gerelateerd

Reacties

3 Posts
| Omlaag ↓
 1. forum rang 4 Sander1234 20 januari 2021 18:39
  Dit juich ik alleen maar toe-een ceo die meer naar buiten treed ipv het ivoren torentje. Het past ook in deze tijd, dat een Duits bedrijf hierin het voortouw neemt is wel merkwaardig. Hij ziet ook dat het helpt-gezien alle Tesla wappies. Veel twitteren, lekker hypen die boel.
3 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Gerelateerde instrumenten

 1. Tesla 22 sep
  751,940
  +1,70% +12,560
 2. Twitter 20:35
  66,465
  +3,45% +2,215
 3. Volkswagen 16:45
  270,400
  +1,81% +4,800
 4. VOLKSWAGEN AG 22 sep
  187,160
  +2,36% +4,320

Dagelijkse nieuwsbrief

Ja, ik wil elke dag de laatste kooptips en analyses van verschillende aandelen ontvangen.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links